PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθη 43χρονος για πειρατεία συνδρομητικών καναλιών


Ένας 43χρονος που προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατ’ εξακολούθηση.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστος προέβαινε σε παράνομη ζωντανή μετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών, χωρίς σχετική άδεια, ενώ διαφήμιζε τις υπηρεσίες του στο διαδίκτυο, έναντι χρηματικής αμοιβής με τη μορφή συνδρομής.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και ύστερα από ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων που προέκυψαν, διακριβώθηκε η εμπλοκή του 43χρονου στην υπόθεση.

Από έρευνα που ακολούθησε στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, παρουσία δικαστικού λειτουργού, διαπιστώθηκε η χρήση μη εξουσιοδοτημένου εξοπλισμού και η αναμετάδοση περιεχομένου δύο συνδρομητικών εταιρειών, χωρίς τη νόμιμη συνδρομή και άδεια.

Τα κατασχεθέντα

Ειδικότερα, από την έρευνα, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – και κατασχέθηκαν:

  • κινητό τηλέφωνο, με πίνακα διαχείρισης πελατών – συνδρομητών (panel),
  • -2- IPTV Αndroid Βox, τα οποία ήταν κατάλληλα τροποποιημένα για την αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών καναλιών και
  • σκληρός δίσκος και USB stick.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μέτρα της Τροχαίας και απαγόρευση φορτηγών το τριήμερο Καθαράς Δευτέρας

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε οχήματα στην Αττική

Peristeri News

Τέμπη: Στην Κομισιόν στις 18 Μαρτίου η Μαρία Καρυστιανού

Peristeri News

Leave a Comment