PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθη 27χρονος από το Τατζικιστάν για συμμετοχή στον ISIS


Στη σύλληψη ενός 27χρονου από το Τατζικιστάν προχώρησε η ελληνική αστυνομία το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από έναν τυπικό έλεγχο στην Τρίπολη.

Όταν διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του άνδρα εκκρεμούσε «ερυθρά αγγελία» για συμμετοχή στον ISIS, ενημερώθηκε άμεσα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία στην πρώτη έρευνά της διαπίστωσε ότι ο 27χρονος έχει σχέση με το ισλαμικό κράτος.

Ο νεαρός στην Ελλάδα βρίσκεται με την γυναίκα του και τα 4 παιδιά τους. Μέσω Τουρκίας έφτασαν στη Μόρια και στη συνέχεια έφυγαν για την Τρίπολη όπου διαμένει με την οικογένεια του σε διαμέρισμα που έχει νοικιαστεί από ΜΚΟ. Μέχρι τότε δεν υπήρχε ερυθρά αγγελία σε βάρος του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 27χρονος έχει πάρει άσυλο στη χώρα μας, και όταν τον ρώτησαν για την ερυθρά αγγελία, το απέδωσε στη συγγενική σχέση που έχει η γυναίκα του με ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης στη χώρα του.

Η ζωή τους ήταν ένα μαρτύριο γι αυτό εγκατέλειψαν το Τατζικιστάν είπε στους αστυνομικούς και τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με το Ισλαμικό κράτος.

Η αντιτρομοκρατική ποτέ δεν είχε στοιχεία για την δράση του 27χρονου αλλοδαπού, ενώ δεν είχε καταχωρηθεί ως ύποπτος τζιχαντιστής.

Ο νεαρός οδηγείται στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου για να αποφασίσει για την ερυθρά αγγελία που εκκρεμεί σε βάρος του.

Συνεχίζονται οι επαφές των Ελληνικών αρχών με τις αρχές του Τατζικιστάν.

 

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment