PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος


Την πρόταση του Ελληνα πρωθυπουργού για τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (FTT) επανέλαβε ο πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος Π. Ράσμουσεν, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος.

Απάντηση στην ευρωπαϊκή κρίση επιχειρούν να δώσουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές στο ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Βαρσοβία και στο οποίο τη χώρα μας εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου.

Η σύγκληση του ΕΣΚ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς πραγματοποιείται λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του κρίσιμου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, στο οποίο αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη δημιουργία μόνιμου μηχανισμού στήριξης.

Από το βήμα του Συνεδρίου, ο πρόεδρος του ΕΣΚ Π. Ράσμουσεν επανέλαβε την πρόταση του έλληνα πρωθυπουργού για την φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (FTT).

«Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας πρέπει να παρέχει πραγματική προστασία των κρατών – μελών της ΕΕ από τη χρεοκοπία. Πρέπει να επιμείνουμε στην άντληση περισσότερων πόρων από μια φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και από τα ευρωομόλογα, προς όφελος της απασχόλησης και της ανάπτυξης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΚ. Είναι ένα νέο εργαλείο για την αναδιανομή του πλούτου, σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, τόνισε.

Από τον φόρο FTT είναι δυνατόν να αντληθούν πόροι της τάξεως των 200 δισ. ετησίως που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την απασχόληση και την ανάπτυξη.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών Μάρτιν Σούλτς είπαν χαρακτηριστικά: «Φτάνει πιά με την κερδοσκοπία σε βάρος της Ευρώπης. Χρειάζονται περισσότεροι κανόνες. Λιγότερος χώρος στις αγορές, περισσότερη ευημερία για όλους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment