PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 η 3η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (ΣΟΠΠ) στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του ΣΟΠΠ κ.Σπύρου Τζόκα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν τα εξής:

• Απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου
• Λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων κατά την περίοδο 2015-2016.

Στη συνεδρίαση έγινε ένας σύντομος απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου. Αναφέρθηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Δήμοι στην υλοποίηση των δράσεων πυροπροστασίας- εξαιτίας των καθυστερήσεων στην κατανομή των πιστώσεων ΣΑΤΑ και της έλλειψης προσωπικού-προκειμένου να εξεταστούν από κοινού λύσεις για την αντιμετώπιση τους.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι Δήμοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Αυτά αφορούν κυρίως σε καθαρισμό και συντήρηση φρεατίων, καθαρισμό ρεμάτων, ετοιμότητα μέσων και ανθρώπινου δυναμικού.

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα ενός ευρύτερου σχεδιασμού, με έργα υποδομής, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας.

Ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του ΣΟΠΠ κ.Τζόκας, αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα, επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας Δήμων και Περιφέρειας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων έργων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους 7 Δήμους της Δυτικής Αθήνας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο διευθυντής & υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ο διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του ΑΣΔΑ.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής, ο Δ/ντης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ο Δ/ντης της ΕΜΥ και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Νέος Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ο Τσίρμπας – Το παρασκήνιο με Παχατουρίδη

Peristeri News

Leave a Comment