PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών & Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής


Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2012 υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κώστα Παπαντωνίου η 8η συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών & Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2012 υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Κώστα Παπαντωνίου η 8η συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μεταφορών & Συγκοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Η ημερήσια διάταξη της Επιτροπής περιελάμβανε τα θέματα: α) Ενημέρωση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με εισηγητή τον κ. Ευ. Χριστοφόρου, Καθηγητή Ε.Μ.Π. και β) Διαφάνεια στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών με εισηγητή τον κ. Η. Δόλγυρα, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Ευ. Χριστοφόρου ενημέρωσε την Επιτροπή για την έρευνα που έχει ξεκινήσει το Πολυτεχνείο για τη μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτροκίνητα, έργο που θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις.

Το έργο περιλαμβάνει την μετατροπή, τον έλεγχο, την πιστοποίηση, την εύρυθμη λειτουργία των αυτοκινήτων, την ανάπτυξη τεχνογνωσίας, την παραγωγή εγχώριας τεχνολογίας κτλ. Ο κ. Ευ. Χριστοφόρου αναφέρθηκε στη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για τη χρηματοδότηση των φάσεων Α’ και Β’ του έργου, ώστε ως τις αρχές του 2016 να κυκλοφορήσουν τα πρώτα 100 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής κ. Η. Δόλγυρας παρουσίασε τρεις προτάσεις για την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών με στόχο να εξασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία.

Οι προτάσεις αφορούν είτε σε ηλεκτρονική εξέταση των υποψηφίων οδηγών, είτε σε αλλαγή του τρόπου σύστασης του σώματος εξεταστών, είτε σε αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των σχολών οδήγησης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα τακτικά μέλη της Επιτροπής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. κ. Θ. Γιαννικάκης, Ε. Κολοβού από τον συνδυασμό «Αττική» και Δ. Τσουκαλάς από τον συνδυασμό «Αττική Συνεργασία- Όχι στο Μνημόνιο». Παρευρέθηκαν οι κ. κ. Χρ. Νταής, Πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ, Π. Χαρμπής Γ. Γ. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών, Ι. Αργυρόπουλος, Πρόεδρος του Σωματείου Εκπαιδευτών Δυτικής Αθήνας, Α. Ζωγράφος, Εκπαιδευτής, Ερευνητής Πανεπιστημίου Πατρών και Κ. Κεπαπτσόγλου, Συγκοινωνιολόγος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Παπαντωνίου τόνισε:

«Η μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτροκίνητα αποτελεί ένα σημαντικό ερευνητικό έργο, μια καινοτομία που προοπτικά θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Για το θέμα των αλλαγών στη διεξαγωγή των εξετάσεων υποψηφίων οδηγών, είναι σαφές ότι πρέπει να βρούμε μια λύση σύγχρονη και αποδεκτή που θα εξασφαλίζει τη διαφάνεια και θα εξαλείφει τα φαινόμενα διαφθοράς, όπου αυτά υπάρχουν.»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: Εντατικοποιούμε τους ελέγχους για το πασχαλινό τραπέζι

Peristeri News

Περιφέρεια Αττικής: Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης των πολιτών

Peristeri News

Χρηματοδότηση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Δήμο Περιστερίου από την Περιφέρεια Αττικής

Peristeri News

Leave a Comment