• Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου, 2021

Συνεχίζουν την απεργία τα ταξί

Peristeri News
Ιούλιος29/ 2011

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών τους με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση.

Τη συνέχιση της απεργίας αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών τους με τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση. Από την πλευρά του, το υπουργείο ανακοίνωσε πως η απελευθέρωση των ταξί θα προχωρήσει κανονικά και αναμένει τις προτάσεις όλων των φορέων έως το τέλος Αυγούστου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αυτοκινητιστών Αττικής Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο κ. Ραγκούσης έδειξε διάθεση για διάλογο, όμως, «δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα».

Ανέφερε ακόμη πως ο υπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση στα αιτήματά τους. «Μέχρι να πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις, η απεργία συνεχίζεται κανονικά» κατέληξε.

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ταξί, το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι η απελευθέρωση θα προχωρήσει κανονικά, ωστόσο, το υπουργείο αναμένει τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται:

«Οι κανόνες αυτοί θα διέπουν όλες τις πλευρές του επαγγέλματος, από την έκδοση της άδειας μέχρι την εκπαίδευση των οδηγών, καθώς και τις νέες μορφές και υπηρεσίες ταξί.

»Το Υπουργείο αφού, όπως συμφωνήθηκε, παραλάβει το προσεχές διάστημα τις προτάσεις και των τουριστικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει πριν το τέλος του μηνός Αυγούστου να δώσει σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τις προτάσεις του, οι οποίες διαμορφώνονται λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις όλων των μερών, και βεβαίως το γενικό συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών-χρηστών, διασφαλίζοντας, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από τις 7 Ιουλίου, σε όλα τα μέρη, εύλογο χρόνο για να εκφράσουν τα σημεία στα οποία συμφωνούν ή διαφωνούν.»

Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων, την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) και το Σωματείο των Οδηγών Ταξί.

Νωρίτερα, προηγήθηκε συνάντηση του κ.Ραγκούση με το προεδρείο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).