PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας στη Δυτική Όχθη


Ισραηλινοί φρουροί σε μεθοριακό πέρασμα «εξουδετέρωσαν» μια Παλαιστίνια που τους επιτέθηκε με μαχαίρι στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανοίγοντας πυρ προς το μέρος της, σε ένα νέο επεισόδιο βίας που σημειώνεται στην περιοχή.

Οι φρουροί που βρίσκονται σε μεθοριακό πέρασμα στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης αρχικά έριξαν προειδοποιητικά πυρά αφού είδαν τη γυναίκα να τους πλησιάζει με μαχαίρι. Στη συνέχεια πυροβόλησαν προς την κατεύθυνσή της επειδή αρνήθηκε να σταματήσει. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας δεν διευκρίνισε αν τραυματίστηκε ή σκοτώθηκε.

Εξάλλου, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της νύχτας αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας θέσης της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από ρουκέτα που ερρίφθη προς το νότιο Ισραήλ.

«Μια ρουκέτα ερρίφθη την Κυριακή το βράδυ από τη Λωρίδα της Γάζας προς το περιφερειακό συμβούλιο της Σάαρ Χανεγκέβ χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί. Σε απάντηση, η ισραηλινή αεροπορία έβαλε στο στόχαστρο μια θέση της Χαμάς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναμένεται να συναντήσει σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και να μιλήσουν κυρίως για τις ισραηλινο-παλαιστινιακές εντάσεις.

Από την 1η Οκτωβρίου συνολικά 74 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την παλαιστινιακή πλευρά–μεταξύ των οποίων ένας Ισραηλινός αραβικής καταγωγής- και 10 από την ισραηλινή πλευρά στα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ. Μεγάλη πλειονότητα των Παλαιστινίων σκοτώθηκε κατά την απόπειρα ή την πραγματοποίηση μιας επίθεσης.

Ο σημερινός κύκλος βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων προκαλεί το φόβο για μια νέα παλαιστινιακή εξέγερση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment