PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνεχίζονται οι συνομιλίες Βενιζέλου-Τρόικα



Μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της τρόικα, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και σήμερα, Σάββατο, ενώ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Μετά τη δίωρη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με τους επικεφαλής της τρόικα, στο πλαίσιο των συζητήσεων για την έγκριση της 6ης δόσης, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν και σήμερα, Σάββατο, ενώ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε πρόοδος στις συζητήσεις και ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος του μνημονίου για την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική για τη διετία 2011- 2012.

Μετά τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για τα μέτρα της διετίας 2011-2012, αναμένεται να αρχίσει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, για τα μέτρα της διετίας 2013-2014 και την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η έκθεση της τρόικα για την Ελλάδα θα είναι πιθανότατα έτοιμη και θα κατατεθεί έως τις 24 Οκτωβρίου, δηλαδή μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν, δήλωσε ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, αλλά υπάρχουν ακόμη θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment