Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για εκούσια μετακίνηση προσφύγων – μεταναστών από τον Πειραιά

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Νέα προσπάθεια να ενημερωθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στην πύλη Ε2 και να μετακινηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, καταβάλλουν, από το πρωί, στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τη βοήθεια μεταφραστών, ζητώντας τους να μαζέψουν τις σκηνές τους από την πύλη Ε2.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όσοι είναι Αφγανοί υπήκοοι θα υπάρξουν λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, ενώ οι υπήκοοι Συρίας θα μεταφερθούν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Ήδη, ένα πούλμαν βρίσκεται έξω από την πύλη Ε2 με προορισμό τη βόρεια Ελλάδα.

Έως τώρα πάντως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες παραμένουν στις σκηνές τους χωρίς να έχουν δείξει ενδιαφέρον να μετακινηθούν.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης προσφύγων και μεταναστών, το υπουργείο Ναυτιλίας από τη Δευτέρα θα αρχίσει να διανέμει σε πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο λιμάνι ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες (αραβικά, φαρσί, ελληνικά και αγγλικά).


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment