PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ


Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, των δύο γειτονικών χωρών που ερίζουν για την περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Παρά τη διεθνή έκκληση για άμεση εκεχειρία, οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αντάλλαξαν νέα πυρά, ανεβάζοντας περαιτέρω τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, χερσαίες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, υπό την στήριξη των τουρκικών δυνάμεων, πραγματοποίησαν μεγάλης κλίμακας επίθεση στην περιοχή, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο Αρμένιων αυτονομιστών.

Από την πλευρά του, το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίζεται ότι προέβη στην κατάρριψη ακόμη τριών αεροσκαφών του Αζερμπαϊτζάν, κάτι το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά το αζερικό υπουργείο Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μάχες ξεκίνησαν το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου. Μέχρι στιγμής, το Μπακού υποστηρίζει ότι έχει τραυματίσει ή θανατώσει πάνω από 2.300 Αρμένιους, ενώ έχει καταστράψει περίπου 200 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

Την ίδια ώρα, οι αρμενικές αρχές κάνουν λόγο για 400 νεκρούς Αζέρους στρατιώτες, καθώς και για την καταστροφή δεκάδων αρμάτων μάχης του Αζερμπαϊτζάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή Ναγκόρνο – Καραμπάχ βρίσκεται στον νότιο Καύκασο. Το μεγαλύτερο μέρος τελεί υπό τον έλεγχο της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, η οποία αποτελεί ένα de facto ανεξάρτητο κράτος. Οι περισσότεροι κάτοικοι είναι αρμενικής καταγωγής. Μέχρι το 1994, η συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν, ενώ έως σήμερα αναγνωρίζεται διεθνώς ως τμήμα της αζέρικης επικράτειας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment