PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχίζεται η κατάληψη σχολείου στο Περιστέρι – Η ανακοίνωση των μαθητών


Τη συνέχεια της κατάληψης του 7ου και 10ου Λυκείου Περιστερίου έχουν αποφασίσει οι μαθητές μέχρι να εκπληρωθούν τα αιτήματά τους.

Σήμερα το πρωί οι μαθητές προχώρησαν σε ανακοίνωση που ανέφερε:

Σήμερα Τετάρτη 31/01/18 εμμένοντας στις αρχικές μας απόψεις και έχοντας πλέον την πλειοψηφία των μαθητών με το μέρος μας ανακοινώνουμε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί μέχρι να πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου τα αιτήματά μας. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 7ου ΓΕΛ Περιστερίου έχοντας διαλυθεί (ύστερα από παραίτηση 5 εκ των 7 μελών) μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε κατά το ήμισυ τους στόχους μας. Οι μαθητές του 7ου και του 10ου ΓΕΛ Περιστερίου ζητάμε τη συμπαράσταση αλλά και την υποστήριξη από μαθητές και εκπαιδευτικούς άλλων σχολείων ενισχύοντας έτσι τον αγώνα μας εναντίον της κομματικοποίησης στα σχολεία. Τα προπαγανδιστικά άρθρα-κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο (από συγκεκριμένο κομματικό χώρο) προσάπτοντας περαιτέρω κατηγορίες στους εκπαιδευτικούς αλλά αυτή τη φορά και σε μαθητές των σχολείων μας, δεν μας σταματάνε, αντίθετα γινόμαστε περισσότεροι και πιο ισχυροί δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την δύναμη της μαθητικής κοινότητας και δίνοντας έναυσμα για πανελλήνιες κινητοποιήσεις τέτοιου είδους.

Το αρχικό κείμενο με την απόφαση των μαθητών για την κατάληψη:

Τα αιτήματα μας είναι η απομάκρυνση οποιουδήποτε κομματικού παράγοντα προσπαθεί να εισχωρήσει στα σχολεία και μαζοποιεί τους μαθητές με τις απόψεις του. Απαιτούμε την απομάκρυνση όσων αναμίχθηκαν – υποστήριξαν αύτη την κινητοποίηση. Η κατάληψη του 7ου & 10ου γελ Περιστερίου  θα συνεχιστεί εως ότου απομακρυνθούν από τα σχολεία μας τα κόμματα.

Υ. Γ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΕΣ !

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των μαθητών μηνύματα συμπαράστασης για τη συγκεκριμένη κατάληψη καταφθάνουν από μαθητές όλης της Ελλάδας με αναφορές κατά της κομματικοποίησης στα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς χώρους.

Πλέον αναμένεται να φανεί αν θα υπάρξουν και νέες παραιτήσεις μελών του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και τις αποφάσεις που θα πάρουν οι μαθητές για το άνοιγμα του σχολείου αφού από σε σχέση με την πρώτη μέρα αγκάλιασαν την κατάληψη ακόμα περισσότεροι μαθητές του σχολείου έπειτα από τη δημοσιοποίηση του θέματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment