PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συνεχής εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού στο Δήμο Περιστερίου


Ο Δήμος Περιστερίου εξελίσσεται και μετασχηματίζεται συνεχώς πετυχαίνοντας, να γίνει ο οδηγός των εξελίξεων στη διαδικασία του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Γιώργος Τσίνας, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινά μια νέα μεγάλη καινοτομία, το Σύστημα Ψηφιακής Διακίνησης Εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου Περιστερίου, με στόχο την πιο άμεση επικοινωνία μεταξύ των διευθύνσεων και τη γρηγορότερη ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Δήμου Περιστερίου, αποτελεί προτεραιότητα του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη και προχωρά με σταθερά βήματα.

Πιο απλά: «το πρωτόκολλο όπως το γνωρίζουμε αλλάζει και πλέον η εσωτερική αλληλογραφία του Δήμου θα διανέμεται αποκλειστικά ψηφιακά!»

Αποτέλεσμα: εξοικονόμηση περισσότερων από 2.000.000 χαρτιού Α4  σε εκτυπώσιμη μορφή, λιγότερη χρήση των εκτυπωτικών μηχανημάτων και των αναλωσίμων τους, σημαντική εξοικονόμηση πόρων και τεράστιο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Σε πρώτη φάση, η νέα εφαρμογή θα χρησιμοποιηθεί από τις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος και συνεχώς θα προστίθενται νέες διευθύνσεις και τμήματα από το Οργανόγραμμα του Δήμου στην διαδικασία.

Σήμερα, έχουμε καταφέρει να εκσυγχρονίσουμε και να ανανεώσουμε το 90% των εσωτερικών μας υπηρεσιών, ενσωματώνοντας νέες ψηφιακές πλατφόρμες με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση που πολίτη και της επιχείρησης της πόλης μας.

Σύντομα έρχονται νέες καινοτομίες που θα αναδείξουν το Δήμο Περιστερίου σε έξυπνη και λειτουργική πόλη!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Leave a Comment