Κοινωνία

Συνεχείς έλεγχοι στα μαγαζιά εστίασης στο Περιστέρι – Χρήση μάσκας και αποστάσεις

Συνεχείς έλεγχοι στα μαγαζιά εστίασης στο Περιστέρι πραγματοποιούν αυτές τις μέρες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Επιθεώρηση Εργασίας όσο και το Υγειονομικό έχουν κυκλώσει στα μπλοκάκια των ελέγχων τους τα μαγαζιά εστίασης.

Οι έλεγχοι είναι εστιασμένοι στα καταστήματα του εμπορικού πεζοδρόμου της Εθνικής Αντιστάσεως και της οδού Αιμιλίου Βεάκη.

Οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας και του Υγειονομικού κάνουν ελέγχους με βάσει τα πρωτόκολλα για χρήση μάσκας, διατήρηση αποστάσεων και χρήση γαντιών στις κουζίνες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για το αν έχουν κοπεί πρόστιμα αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα μαγαζιά τηρούν κατά γράμμα τα πρωτόκολλα και δεν προκαλούν τις υπηρεσίες.

Πάντως τα πρόστιμα για την διατήρηση αποστάσεων στους εξωτερικούς (μέχρι τώρα) χώρους των καταστημάτων είναι δυσθεώρητα και φτάνουν τα 5000 ευρώ και κλείσιμο του καταστήματος για 14 μέρες.

Όσον αφορά τις μάσκες πρόστιμα λαμβάνουν τόσο τα μαγαζιά εστίασης όσο και ο εργαζόμενος (150€) αν δεν συμορφώνεται με τις οδηγίες.

Σαρωτικοί έλεγχοι σε όλη την επικράτεια

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την ορθή εφαρμογή των μέτρων για τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την αποτροπή καταστάσεων που θα ευνοούν τη διασπορά του κορωνοϊού, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, υλοποιεί ένα οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων στο σύνολο της επικρατείας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 05.06.2020, μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές, Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, σε ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και τους επιχειρηματίες σχετικά με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εστιών διασποράς του SARS COV-2 και των ολέθριων συνεπειών ενός παρόμοιου ενδεχόμενου για τη δημόσια υγεία και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε» καταλήγει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Related posts

Πραγματοποιήθηκε το 2ο σεμινάριο του 7ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2022-2023 της Ένωσης Διευθυντών

Peristeri News

Πειραιάς – Γυναικοκτονία 19χρονης: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 24χρονος

Peristeri News

Τουρκικό drone έκανε 49 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου!

Peristeri News

Leave a Comment