PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συναρπαστικό το ντοκιμαντέρ των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου για το 1821


Σε μια όμορφη και λιτή εκδήλωση τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου παρουσίασαν το ιστορικό ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν μαθητές και εκπαιδευτικοί «1821 –  ΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ» τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Η παρουσίαση του ιστορικού ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14/3 στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης «Μιλτιάδης Έβερτ» με την παρουσία μεταξύ άλλων του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, Ανδρέα Λεωτσάκου και των Αντιδημάρχων Περιστερίου, κ. Θεοδωράκου και κ. Τσίνα.

Στην ομιλία του ο διευθυντής των εκπαιδευτηρίων κ. Γιώργος Λιναρδάτος εκθείασε τη δουλειά των καθηγητών, των εκπαιδευτικών και των μαθητών κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σημαντικότητα της Επανάστασης του 1821 για το Έθνος μας.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν σε μέγιστο βαθμό μέσα από το εξαιρετικό και συναρπαστικό ιστορικό ντοκιμαντέρ «1821 –  ΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ», το οποίο καθήλωσε με την ποιότητά του, τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης.

Με την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ ακολούθησε συζήτηση για τη σημασία της επετείου, αλλά και για τις επιτυχίες και τα λάθη μας μέσα από τα οποία μπορούμε να αντλήσουμε διδάγματα για το μέλλον.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Νίκος Κούκης, Πρόεδρος Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, ο κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός, Συγγραφέας, Διδάκτωρ Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών και ο κ. Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ και στην έρευνα συμμετείχαν οι εξής μαθητές: Αντωνοπούλου Αγγελική, Βεντούρη Αλεξάνδρα, Γιαννίκου Μαριέττα, Γιαννόπουλος Νίκος, Γκότση Άννα, Ζώντος Στάθης, Καζάντζα Κανέλλα, Καφαντάρης Νικόλαος, Κιουπελόγλου Ειρήνη, Λουκρέζης Αλέξανδρος, Μπαλαγιάννη Λυδία, Μπουργαζά  Έφη,  Οικονόμου Κατερίνα, Πάνγκο Άγγελος, Παπαδοπούλου Καλλιόπη, Παππά Ιωάννα-Αλεξάνδρα, Πατηνιώτης Εμμανουήλ, Πρίφτη Άννα, Σιδηροπούλου Μαργιάννα, Τσιγαρίδα θωμαΐς –Ειρήνη, Χαΐτογλου Παναγιώτης, Χαλικόπουλος Γιάννης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment