PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Κ. Μητσοτάκη


H πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας ήταν από τα βασικά αντικείμενα συζήτησης στη σημερινή, τακτική μηνιαία συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Να ξεκινήσουμε με το ζήτημα της κακοκαιρίας “Μήδεια” η οποία έπληξε με πάρα πολύ μεγάλη ένταση την Αττική» είπε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός. «Θέλω να ξέρετε ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ηλεκτροδότηση το συντομότερο δυνατόν. Ξέρω ότι υπήρχαν καθυστερήσεις, καταλαβαίνω απόλυτα την ενόχληση και τον θυμό των πολιτών» ανέφερε.

Όπως συμπλήρωσε, «κι εμείς θα διορθωθούμε και θα γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον για να αντιμετωπίζουμε προληπτικά, αλλά και εκ των υστέρων, τέτοια φαινόμενα. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στις τελευταίες περιοχές οι οποίες είχανε πληγεί από την κακοκαιρία, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι ειδικά σε περιοχές όπως ο Διόνυσος και η Εκάλη ουσιαστικά έπρεπε να ξαναχτίσουμε το δίκτυο της ηλεκτροδότησης από την αρχή. Ήταν τόσο μεγάλη η ζημιά η οποία έγινε και τόσα πολλά τα δέντρα τα οποία έπεσαν. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γίνουμε καλύτεροι στο πώς αντιμετωπίζουμε τα φαινόμενα αυτά στο μέλλον. Είναι σαφές και γνωστό και σε εσάς ότι υπάρχει μία ενοχλητική επικάλυψη αρμοδιοτήτων μεταξύ διαφόρων κρατικών φορέων. Δέσμευση προσωπικά δικιά μου και πριν χτυπήσει η κακοκαιρία ήταν ότι το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια ενός νόμου-πλαίσιο για αυτό το οποίο αποκαλούμε πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, ώστε να ξέρει ο καθένας που αρχίζει και που τελειώνει η ευθύνη του, ώστε να μπορεί να υπάρχει και η ανάλογη λογοδοσία».

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισήμανε πως «αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει, κι αυτό το θυμάμαι και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων, που στην κρίσιμη στιγμή κανείς δεν έχει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν και βέβαια, ευτυχώς, δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοια διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment