PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Πάνου Καμμένου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής


Τις ευχαριστίες του προς τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τόσο για το πνευματικό του έργο, αλλά και για τη βοήθειά του «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του έθνους» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τις ευχαριστίες του προς τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, τόσο για το πνευματικό του έργο, αλλά και για τη βοήθειά του «σε αυτές τις δύσκολες στιγμές του έθνους» εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον προκαθήμενο της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική, στα γραφεία της ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν, χθες το βράδυ.

«Ήρθα να πάρω την ευλογία του Σεβασμιότατου, να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή να προσκληθώ ως υπουργός Εθνικής Αμύνης να παραστώ στις εκδηλώσεις της Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου», ανέφερε σε σηλώσεις του οπ κ. Καμμένος. Πρόσθεσε ακόμη πως ήταν προσωπική επιτυχία του αρχιεπισκόπου Αμερικής η ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την 25η Μαρτίου «με ένα ουσιαστικό και όχι τυπικό διάγγελμα», όπως επίσης και οι διαμεσολαβήσεις του Αμερικανού προέδρου στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το τελευταίο διάστημα.

«Θέλω να ζητήσω την ευλογία του, να τον διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση, σε σχέση με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα κάνει το καλύτερο», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Υοπγράμμισε δε ότι «ο ρόλος της Ελλάδας μπορεί να είναι τέτοιος ώστε να αποτελέσει τον σταθερό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας πρώτα απ’ όλα την ειρήνη, αλλά και τα συμφέροντα του ελεύθερου κόσμου».

«Παρά τις δυσκολίες που περνά σήμερα η Ελλάδα και οι οποίες δεν είναι μικρές, υπάρχει αυτό το πολύ δυνατό πνεύμα αισιοδοξίας και βεβαιότητας ότι όποια δυσκολία κι αν υπάρχει, θα υπερνικηθεί», δήλωσε από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Διαβεβαίωσε επίσης τον κ. Καμμένο ότι η Ομογένεια θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας. «Μοιραζόμαστε τους πόνους, μοιραζόμαστε τις δυσκολίες, αλλά δεν σταματούμε και την προσπάθεια, για να μην είμαστε απλώς θεατές και αναλυτές των συμβαινόντων, αλλά να είμαστε οι άνθρωποι οι οποίοι ενεργούμε με κάθε δυνατό τρόπο για την υπερνίκηση των οποιοδήποτε δυσκολιών, πάντοτε πιστεύοντας ότι ο Θεός είναι μαζί μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment