PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση ΝΔ για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων



Σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί, κυρίως στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στη ΝΔ, με αφορμή και την περικοπή, της εξισωτικής αποζημίωσης.

Σύσκεψη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί, κυρίως στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε στη ΝΔ, με αφορμή και την περικοπή, κατά 60 εκατομμύρια ευρώ, της εξισωτικής αποζημίωσης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επισήμανε την ανάγκη να στηριχθεί άμεσα ο κτηνοτροφικός τομέας, στον οποίο, ως χώρα, όπως είπε, είμαστε ιδιαίτερα ελλειμματικοί και ζήτησε από τους αρμόδιους τομεάρχες και βουλευτές του κόμματος να βρουν άμεσα λύση ισοδύναμου αποτελέσματος της περικοπής των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης, ώστε να μην τη στερηθούν οι δικαιούχοι, στη δύσκολη αυτή συγκυρία της οικονομικής κρίσης.

Σε κοινή τους δήλωση, οι κ. κ. Χαρακόπουλος, Κασαπίδης, Τσιάρας και Σταϊκούρας τόνισαν πως «ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της χώρας από την κρίση και στην κατεύθυνση αυτή, η συμβολή της κτηνοτροφίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς ότι το έλλειμμα των ζωοκομικών προϊόντων στο εμπορικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων αγγίζει τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως».

Όπως επισημαίνεται στη δήλωση, για τη ΝΔ η στήριξη των ανθρώπων του κτηνοτροφικού τομέα είναι εθνική υπόθεση και σ’ αυτή τη λογική η ΝΔ θα προσπαθήσει να βρεθεί λύση, έτσι ώστε η εξισωτική αποζημίωση να συνεχίσει να καταβάλλεται, χωρίς περικοπές στους δικαιούχους της.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment