Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι στο Μαξίμου



Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι μετά την ολιγόλεπτη συνάντησή του, νωρίτερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Αμέσως μετά το τετ α τετ Μητσοτάκη-Αλ Σίσι θα ακολουθήσουν οι εργασίες του Ανώτατου Συμβουλίου και, τέλος, οι δύο ηγέτες θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε.

Βασική παράμετρος της συναντίληψης των κ. Μητσοτάκη και Αλ Σίσι είναι το διεθνές δίκαιο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και για την προώθηση της περιφερειακής σταθερότητας, σε μια συγκυρία που το γεωπολιτικό τοπίο στην περιοχή αναδιαμορφώνεται. Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, άλλωστε, θα συζητηθούν οι τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις στη Γάζα, τη Συρία και τη Λιβύη.

Στην αντιφώνησή του μετά την υποδοχή από τον Κωνσταντίνο Τασούλα, ο κ. Αλ Σίσι αναφέρθηκε στα περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο ενώ ειδική ήταν η αναφορά του στο μεταναστευτικό.

Όπως είπε ο πρόεδρος της Αιγύπτου σημείωσε ότι υπάρχουν 9 εκατ. άνθρωποι που θέλουν να φύγουν από τη Γάζα και να πάνε στην Αίγυπτο. «Εμείς θέλουμε οι Παλαιστίνιοι να μείνουν στη Λωρίδα της Γάζας» τόνισε στο πλαίσιο αυτό.

Από το 2016 η Αίγυπτος δεν ήταν μια γέφυρα για να φύγουν οι μετανάστες προς την Ευρώπη, σημείωσε ακόμα ο κ. Αλ Σίσι συμπληρώνοντας «αυτό για εμάς είναι ένα ηθικό και ανθρωπιστικό θέμα. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στους Ευρωπαίους εταίρους μας»

«Εμείς λέμε να αντιμετωπίσουμε τη λαθρομετανάστευση αλλά συντονισμό χρειάζεται και η νόμιμη μετανάστευση» συνέχισε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Ο κ. Αλ Σίσι αφού απηύθυνε «θερμό χαιρετισμό στον φίλο ελληνικό λαό», τόνισε ότι η χώρα του τάσσεται υπέρ της ειρήνης τονίζοντας ότι ο συντονισμός μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου αποβλέπει στη σταθερότητα της περιοχής.

«Και εμάς και την Ελλάδα μας ενδιαφέρει η σταθερότητα» κατέληξε ο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Θερμά συγχαρητήρια στην Κλαυδία

Peristeri News

Κ. Πιερρακάκης: Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας

Peristeri News

Σπαρτιάτες: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για εξαπάτηση των εκλογέων

Peristeri News

Leave a Comment