• Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Συνάντηση με τον πρέσβη της Κίνας είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Peristeri News
Αύγουστος31/ 2017

Συνάντηση με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Zou Xiaoli είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο προετοιμασίας της παρουσίας του Προέδρου στην 82η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά τη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας, «η οποία» όπως τονίζεται, «εγκαινιάσθηκε επί ημερών Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Ειδικότερα, αντηλλάγησαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της ενέργειας, της ναυτιλίας, του τουρισμού, του πολιτισμού και των τροφίμων. Χαιρετίσθηκε, επίσης, ως σημαντική εξέλιξη η επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας – Πεκίνου.

Mitsotakis_Zou-Xiaoli_2

Επίσης, με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του κ. Zou Xiaoli στο Σουφλί, υπογραμμίσθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο Κινέζος Πρέσβης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας, καθώς και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή ΔΕΘ.

Με την ευκαιρία, συζητήθηκαν τέλος οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.