PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Γ. Παπακωνσταντίνου – Περιφερειαρχών


Για τη χρηματοδότηση των περιφερειών και την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Καλλικράτη

Με τους 13 περιφερειάρχες συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με θέμα συζήτησης το σχεδιασμό μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος, αλλά και τη χρηματοδότηση των περιφερειών, την επιτάχυνση των έργων του ΕΣΠΑ και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του Καλλικράτη.

Από την πλευρά τους οι περιφερειάρχες, ζήτησαν από τον κ. Παπακωνσταντίνου τη ρύθμιση των οφειλών των προηγούμενων νομαρχιών (που υπενθυμίζουμε ότι καταργήθηκαν με τον Καλλικράτη0, προς ιδιώτες για την κατασκευή έργων και την μεταφορά μαθητών. Επίσης έθιξαν το θέμα της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και του καλύτερου συντονισμού των υπουργείων, με στόχο η διάθεση των πόρων να έχει άμεσο αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο κ. Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, διευκρίνισε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μέχρι το τέλος του 2015, δεν περιλαμβάνουν περικοπές μισθών και συντάξεων ή νέες αυξήσεις φόρων, αλλά προβλέπεται, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς εξέλιξης στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, η μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment