PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Συνάντηση εκπαιδευτικών για την ανακύκλωση συσκευών


Από το 8ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου

Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου, τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στις 6:30 μμ υποδέχτηκαν όλους τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης των σχολείων Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου για να ενημερωθούν από τον Διευθύνων Σύμβουλο της Ανακύκλωσης Συσκευών Αλέξανδρο Αλούκο σχετικά με την εναλλακτική διαχείριση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία των Υπεύθυνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κ. Ελένη Νιάρχου και Κ. Ελένη Θαλάσση ήταν καλεσμένοι και εκπρόσωποι από τους τρεις Δήμους, αφού είναι απαραίτητη η συμμετοχή των Δήμων για την υλοποίηση του προγράμματος.

Το παρόν έδωσε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μπαλοδήμας Σταύρος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Χαϊδαρίου θα συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια των σχολείων στο πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευών και θα είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιήσουν στα σχολεία τους το περιβαλλοντικό πρόγραμμα.

Η παρουσίαση – ενημέρωση έγινε από τον κ. Αλούκο, ο οποίος μίλησε για την Εταιρεία Ανακύκλωσης Συσκευών, για τις εργασίες συλλογής, παραλαβής μεταφοράς, επαναχρησιμοποίησης και αξιοποίησης των συσκευών.

Η βραδιά έκλεισε, πέρα από τους προβληματισμούς όλων, για τις ευθύνες που μας αναλογούν ,με τη διαπίστωση ότι η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, η μείωση του όγκου απορριμμάτων και συνεπώς η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας είναι στόχος σαφής και διαχρονικός και ως καταναλωτές και πολίτες έχουμε συμφέρον να διευκολύνουμε το πρόγραμμα, γιατί έτσι θα βελτιωθεί το περιβάλλον.

Ανακυκλώνοντας τις ηλεκτρικές συσκευές σώζουμε το περιβάλλον, σώζουμε την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment