Δυτική Αθήνα

Συνάντηση Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας με την Θεανώ Φωτίου

Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου συναντήθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης με την ιδιότητά του ως Πρόεδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης.

Υπήρξε αλληλοενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιούνται κυρίως ως προς τη στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Στη συνέχεια του διαλόγου κατατεθήκαν από το Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας προτάσεις για τη βελτίωση των υπαρχόντων κοινωνικών προγραμμάτων αλλά και την ανάπτυξη νέων. Ο κ. Καπλάνης τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας με εξειδικευμένο προσωπικό όπως ψυχολόγοι, εργασιοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές.

Την ανάγκη άμεσης προώθησης του προγράμματος σίτισης στα σχολεία όπου συμφωνήθηκε ο Δήμος της Αγίας Βαρβάρας να συμμετέχει στο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει σύντομα. Επίσης έθεσε το πρόβλημα της καθυστέρησης της μισθοδοσίας στους εργαζομένους σε κοινωνικά προγράμματα και κυρίως στη Δημοτική Επιχείρηση, λόγω καθυστέρησης των χρηματοδοτήσεων, ζητώντας να βρεθεί ευέλικτος τρόπος ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται στην ώρα τους.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι εργάζεται ήδη για τα ζητήματα που τέθηκαν ώστε σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα και να δοθούν λύσεις.

Related posts

Δυνατά χτύπησε και φέτος η καρδιά της ελληνικής jazz στον Δήμο Ιλίου

Peristeri News

Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»: Βιοκλιματική «έξυπνη» ανάπλαση της κεντρικής διαδρομής

Peristeri News

Ξεκινά άμεσα η ανέγερση του 8ου Γυμνασίου Ιλίου

Peristeri News

Leave a Comment