PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Αλ. Τσίπρα – Φ. Γεννηματά


Διάλογο με «καρφιά» εκατέρωθεν είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά στην αρχή της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αρχικά ο Πρωθυπουργός παρατήρησε πως «είναι καλό το γεγονός ότι μας δίνεται, ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα, ένας χρόνος χωρίς αυτήν την πίεση, μία ανάσα να μπορέσουμε να αναστοχαστούμε και να δούμε λίγο και το μέλλον της χώρας, και τις διαφωνίες και τις συμφωνίες μας».

«Δεν ξέρω κατά πόσο ανάσα θα πάρουμε γιατί τη θηλιά μας την έχεις βάλει στο λαιμό» σχολίασε η κ. Γεννηματά, με τον κ. Τσίπρα να απαντά: «Εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω».

«Μας έχεις βάλει σε δύο νέα μνημόνια, οπότε δεν έχεις τα περιθώρια να τα λες αυτά» ανταπάντησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να λάβει την απάντηση του πρωθυπουργού: «Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε έναν χρόνο».

«Θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πώς πραγματικά χτυπά η καρδιά τη ακριτικής Ελλάδας» αντέτεινε η κ. Γεννηματά προσθέτοντας: «Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει απ’ όλους μας αυτήν τη στιγμή είναι η ειλικρίνεια».

«Ο ελληνικός λαός θέλει να ξέρει πού βρίσκεται, ποιες είναι οι προοπτικές του. Δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι πού βρισκόμαστε, από δω και πέρα είναι τί γίνεται» συνέχισε.

«Από εδώ και πέρα υπάρχει ένας δρόμος, ο δρόμος της εξόδου από την κρίση» είπε ο Πρωθυπουργός, με την κ. Γεννηματά να σχολιάζει: «Εγώ ετοιμάζω σχέδιο γι’ αυτό, οπότε θα μου πεις κι εσύ τι έχεις στο μυαλό σου».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε τέλος και στο επικείμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου και έχει προσκληθεί. «Θα έρθεις;», ρώτησε η κ. Γεννηματά, με τον Πρωθυπουργό να το αφήνει ανοικτό, ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχει στο τέλος του μήνα.

Φ. Γεννηματά: Τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας του

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, κατηγορώντας τον ότι τορπίλισε την αναγκαία εθνική συνεννόηση σε κάθε ευκαιρία και ότι τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας του.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι η πραγματικότητα για τη συμφωνία στο Eurogroup δεν κρύβεται και, όπως είπε, «είναι αποτυχία».

Για το χρέος ανέφερε ότι «έμεινε στο ράφι, και έμεινε η πολύχρονη επιτροπεία που είναι θηλιά στον λαιμό μας για δεκαετίες», μαζί με νέα μέτρα λιτότητας 5 δισ. για συντάξεις, αφορολόγητο, εισφορές.

«Έκλεισε, πράγματι, ένας κύκλος. Αυτός των ψεύτικων υποσχέσεων με μεγάλη ζημιά για τον τόπο. Οι πολίτες απαιτούν πρώτα από όλα ειλικρίνεια. Το νέο αφήγημά του για “ανάπτυξη” δεν πείθει κανέναν», υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «ανάπτυξη με λόγια του αέρα, ιδεοληψίες, εμπόδια και φόρους δεν γίνεται».

«Επαναλαμβάνω ότι ο τόπος χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική! Με εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση, που με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα γίνει πράξη. Η Ελλάδα μπορεί. Η πρότασή μας για το “Σχέδιο Ελλάδα” δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τον λαό μας. Για πραγματική ελπίδα…», κατέληξε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Γ. Παπανδρέου: Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη

«Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης και εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!» αναφέρει σε σχόλιό του στο Twitter ο πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών Γιώργος Παπανδρέου.

Με αφορμή το διάλογο για τις αιχμές του Πρωθυπουργού με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά τον οποίο ο κ. Τσίπρας είπε «θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο μαζί, σε έναν χρόνο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment