PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συναντήσεις Σαμαρά στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στη Λιθουανία


Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας, Γιούριε Λεάνκα, είχε ο πρωθυπουργός.

Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλέβνελιεφ, και τον πρωθυπουργό της Μολδαβίας, Γιούριε Λεάνκα, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Ανατολικής Συνεργασίας, που διεξάγεται στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Ο πρωθυπουργός της Μολδαβίας ζήτησε τη συνδρομή του πρωθυπουργού, κατά την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις της χώρας του με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να προχωρήσει η συμφωνία για την κατάργηση της βίζας και γενικότερα να προωθηθεί η ενταξιακή διαδικασία.

Από πλευράς του ο κ. Πλέβνελιεφ ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά για την παρέμβασή του να συμπεριληφθεί και η Βουλγαρία στις χώρες που ενισχύονται από την ΕΕ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της παράνομης μετανάστευσης. Ο βούλγαρος πρόεδρος ζήτησε να επισπευσθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τάχθηκε υπέρ της στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ υποστήριξε ότι πρέπει να βοηθηθούν η Σερβία και η Αλβανία στην ενταξιακή τους προοπτική στην Ε.Ε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment