PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Συμβουλευτικού χαρακτήρα το βρετανικό δημοψήφισμα»


Ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν βλέπει καμιά δεσμευτική υποχρέωση της βρετανικής κυβέρνησης από το δημοψήφισμα.

Επρόκειτο, κατά τον Γερμανό χριστιανοδημοκράτη Έλμαρ Μπροκ, μόνον για ένα συμβουλευτικό δημοψήφισμα. «Η Μ. Βρετανία θα πρέπει όμως τώρα να αποφασίσει αν θα αποχωρήσει ή θα παραμείνει στην Ε.Ε.»., είπε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Passauer Neuen Presse.

«Είτε θα θελήσει να διατηρήσει την ιδιότητα του κράτους, είτε θα υποβάλει αίτηση για αποχώρηση. Ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με του Βρετανούς δεν θα υπάρξουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπροκ επιτέθηκε στους πρωτεργάτες του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ και Μπόρις Τζόνσον, χρεώνοντάς τους ανευθυνότητα. «Είτε πρόκειται για τον Φάρατζ, είτε για τον Τζόνσον, πρόκειται για καταστροφείς οι οποίοι οδηγούνται από ματαιοδοξία», σημείωσε.

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν τις συνέπειες το δημοψηφίσματος και να εργασθούν για την εξεύρεση μιας λύσης. Βλάπτουν τη χώρα τους για να αναδειχθούν οι ίδιοι. Η παραίτηση και των δύο μετά το αποτέλεσμα κάνει σαφές πόσο προβληματική ήταν η εκστρατεία του Brexit», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment