PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συμμορία ανηλίκων λήστευε οδηγούς στις Αχαρνές


Ένας 13χρονος συνελήφθη, πρωινές ώρες της Πέμπτης, στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφάλειας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, ως μέλος συμμορίας που διέπραττε κλοπές και ληστείες κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Για τα ίδια αδικήματα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλοι τέσσερις ανήλικοι, ενώ αναζητούνται και άγνωστοι συνεργοί τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης ληστειών και κλοπών σε βάρος διερχόμενων οδηγών από πολυμελείς ομάδες ανηλίκων γύρω από τον οικισμό Αγίας Σωτήρας στις Αχαρνές και έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους.

Σε αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε ο 13χρονος, κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του.

Στην πράξη, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι κατά ομάδες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αφού εντόπιζαν διερχόμενους οδηγούς διαφόρων οχημάτων, έθεταν εμπόδια, ώστε να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους.

Ανάλογα με την περίπτωση, έμπαιναν μπροστά στα οχήματα ανακόπτοντας την πορεία τους, έστηναν οδοφράγματα (χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, όπως καρότσια, ποδήλατα, αυτοκίνητα κτλ) ή πέταγαν πέτρες.

Στη συνέχεια, κάποια από τα μέλη τους αποκτούσαν πρόσβαση στο εσωτερικό των οχημάτων, είτε ανοίγοντας τις πόρτες, είτε από ανοιχτά παράθυρα κι αφαιρούσαν τσάντες, τσαντάκια, πορτοφόλια, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα που έβρισκαν στο όχημα, ενώ δε δίσταζαν να αφαιρούν με χρήση βίας κοσμήματα και τσαντάκια που τα θύματα φορούσαν.

Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που τα θύματα επιχειρούσαν να αντισταθούν, οι ανήλικοι δράστες ήταν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ιδιαίτερα σκληροί και βίαιοι, απειλούσαν με μαχαίρι, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των θυμάτων.

Όταν οι οδηγοί κλείδωναν τις πόρτες των οχημάτων για να προστατευτούν, οι δράστες έσπαγαν τα τζάμια ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Από την προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί μέχρι στιγμής 17 ληστείες και 11 κλοπές από οδηγούς ταξί, αυτοκινήτων, δικύκλων, φορτηγών, ποδηλάτου, επιβάτη λεωφορείου και πεζό, γύρω από τον οικισμό.

Ο 13χρονος συλληφθείς και δύο από τους ταυτοποιημένους συνεργούς του έχουν απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την πλήρη εξακρίβωση της δράσης τους συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χαμός με τους εκδρομείς του Πάσχα – Μεγάλη κίνηση σε λιμάνια και δρόμους

Peristeri News

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Πέμπτη

Peristeri News

Βαρθολομαίος: Η πίστη στην Ανάσταση είναι η βαθύτατη έκφραση της ελευθερίας μας

Peristeri News

Leave a Comment