PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συμφωνήθηκε το δημοσιονομικό πακέτο



Αργά το βράδυ της Τρίτης επήλθε συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας σχετικά με το πακέτο που αφορά στα δημοσιονομικά.

Αργά το βράδυ της Τρίτης επήλθε συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας σχετικά με το πακέτο που αφορά στα δημοσιονομικά. Ανοιχτά, ωστόσο, απομένουν όλα τα ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, από τη στιγμή που τα αιτήματα των Τροϊκανών εισέπραξαν ένα ηχηρό «όχι» κατ’ αρχάς από τη ΔΗΜΑΡ, στη συνέχεια από το ΠΑΣΟΚ και στο τέλος συνολικά από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα το πακέτο των εργασιακών να βρίσκεται στον «αέρα».

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, Πολ Τόσμεν, κατά την αποχώρησή του από το Υπ. Οικονομικών στις 22.45, δήλωσε: «Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο, συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής, για τα λίγα που απομένουν, πιστεύουμε ότι θα καλυφθούν σύντομα».

Αισιοδοξία ότι το προσεχές διάστημα θα υπάρξει οριστική συμφωνία στις επί δίμηνο διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, που ακολούθησε εκείνην του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, τα οποία αναμένουμε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες.

Για το «καυτό» θέμα της αγοράς εργασίας, ανέφερε ότι «υπήρξε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment