PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συμφώνησαν για τις αποκρατικοποιήσεις ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ



Αποκρατικοποιήσεις, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, είχε το «μενού» στη χθεσινή συνάντηση των τριών αρχηγών.

Αποκρατικοποιήσεις, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας, είχε το «μενού» στη χθεσινή συνάντηση των τριών αρχηγών, που ανανέωσαν το ραντεβού τους για σήμερα το απόγευμα.

Στο τραπέζι έπεσαν χθες συγκεκριμένες εταιρείες εν είδει πρώτου καταλόγου προς αποκρατικοποίηση. Μεταξύ αυτών οι ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, IBC, Κασσιόπη, το κτήμα Αφάντου και οι αυτοκινητόδρομοι, ενώ «ευαίσθητες» εταιρίες όπως οι ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συζητηθούν στο μέλλον.

Υπέρ της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων, για τις οποίες υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για πρόγραμμα εκποίησης, αλλά αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πράγμα που αναμένεται να επαναλάβει σήμερα στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματός του στις 10.30 το πρωί στην Ιπποκράτους. «Πρέπει να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της αρνητικής εικόνας της χώρας», υποστήριξε σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ επί του ίδιου είχε επιχειρηματολογήσει στην αναλυτική του κουβέντα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, εκτιμώντας πως αναπτυξιακά πρότζεκτ στην χώρα θα αναχαιτίσουν την ύφεση και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλάζοντας την εικόνα της χώρας στο διεθνές στερέωμα και άρα τα αρνητικά σχόλια εις βάρος της στα ξένα ΜΜΕ.

Υποστήριξε άλλωστε, ότι η Ελλάδα δεν είναι «ο φέρων τις αμαρτίες της Ευρώπης», σχολιάζοντας ότι η σημερινή κακή εικόνα της χώρας έχει σχέση με τα στερεότυπα που αναπαράγονται καθημερινά και με βάση τα οποία η Ελλάδα δεν είναι καλός εταίρος. Ο κ. Βενιζέλος έθεσε ακόμα επί τάπητος το θέμα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ζητώντας το πρόβλημα της Αθήνας να μην μεταφερθεί σε άλλες πόλεις. Είχε προηγηθεί επικοινωνία του με τοπικούς άρχοντες της Θράκης, αλλά και αντίδραση βουλευτών του κόμματός του στην περιοχή, που δεν επιθυμούν την μετατροπή των σχολών αστυφυλάκων Ξάνθης και Κομοτηνής σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, στην ανάγκη εξειδίκευσης των αποκρατικοποιήσεων επέμεινε ο Φώτης Κουβέλης, σημειώνοντας πως χθες έγινε μόνο μία ενημερωτικού χαρακτήρα συζήτηση. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ανακοίνωση με άμεσες αποκρατικοποιήσεις δεν θα υπάρξει ούτε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, παραπέμποντας προφανώς κάτι ανάλογο για το μέλλον. Επέμεινε πάντως, στην ανάγκη διαφάνειας και τήρησης της οφειλόμενης νομιμότητας, για την οποία διαβεβαίωσε ότι υπάρχει απόφαση των αρχηγών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Δημοσκόπηση: Ανοίγει την διαφορά η ΝΔ με 15,4 μονάδες

Peristeri News

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Leave a Comment