PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συμφωνία – ναυάγιο στη Γενεύη για το Κυπριακό


Έμμεση ομολογία, για να αποφευχθεί το ναυάγιο της Διάσκεψης για το Κυπριακό, είναι η σύσταση της Ομάδας Εργασίας, αναφέρει ανώτερη διπλωματική πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μόνη αντιπροσωπεία που ήταν καλά προετοιμασμένη ήταν η κυπριακή και υπογράμμισε ότι μόνο ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Επίσης είπε ότι ήταν σημαντική η συνεισφορά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος βοήθησε στη διάσωση της διαδικασίας μέσω της πρότασής του για το Σύμφωνο Φιλίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή όπως αναφέρει το mignatiou.gr, οι Τούρκοι παρέμειναν στις αδιάλλακτες θέσεις τους επιμένοντας την παραμονή κατοχικών στρατευμάτων και εγγυήσεων.

Γκουτέρες: Αισιοδοξία για την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτιέρες είπε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters ότι νιώθει αισιοδοξία πως οι συμμετέχοντες είναι αποφασισμένοι να κάνουν “μια τελευταία προσπάθεια” για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό.

Μετά τη συνάντηση για το Κυπριακό χθες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στη Γενεύη, δεν τέθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση των εγγυητριών δυνάμεων – των υπουργών εξωτερικών της Ελλάδας, Τουρκίας και Βρετανίας – δήλωσε.

Τσαβούσογλου: Σε κρίσιμο σταυροδρόμι οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού στη Γενεύη «βρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο τεχνοκρατών.

Σε δηλώσεις του από τη Γενεύη μετά τις συνομιλίες, ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι ως εγγυήτριες δυνάμεις η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία συμφώνησαν σε ένα σχέδιο αλλά δεν υπήρξε συμφωνία για την ημερομηνία της επόμενης συνάντησης πολιτικού επιπέδου.

«Ο ρόλος της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης είναι ζωτικής σημασίας για τους Τουρκοκύπριους», είπε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει δημοψήφισμα επί του θέματος.

Μπόρις Τζόνσον: Εφικτή μια συμφωνία για επανένωση της Κύπρου

Για «πραγματική πρόοδο» έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, όπως μετέδωσαν Βρετανοί απεσταλμένοι.

Ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι μια συμφωνία που θα οδηγήσει στην επανένωση της Κύπρου είναι «εφικτή».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment