Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Συμφωνία» για την πρόσβαση του ΟΑΣΕ στο Ντεμπάλτσεβε

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ισχυρίζονται ότι δικαιούνται να πυροβολούν «στο έδαφός τους» και δεν επιτρέπουν στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ να πλησιάσουν.

Σε συμφωνία για την εξασφάλιση της επιτήρησης της κατάπαυσης του πυρός και στο Ντεμπάλτσεβε κατέληξαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Οι συγκρούσεις γύρω από την πόλη συνεχίζονται παρά το γεγονός ότι την Κυριακή ετέθη σε ισχύ η εκεχειρία. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ισχυρίζονται ότι δικαιούνται να πυροβολούν «στο έδαφός τους» και δεν επιτρέπουν στους παρατηρητές του ΟΑΣΕ να πλησιάσουν.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ ανακοόινωσε ότι η Μέρκελ συμφώνησε με τους Πούτιν και Ποροσένκο συγκεκριμένα μέτρα για να δοθεί η δυνατότητα στον ΟΑΣΕ να επιτηρήσει την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία.

«Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Ουκρανός πρόεδρος τηλεφώνησαν στον Ρώσο πρόεδρο για να του ζητήσουν να ασκήσει την επιρροή του επί των αυτονομιστών για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός. Επίσης, η απόσυρση των βαρέων όπλων πρέπει να αρχίσει σήμερα, όπως συμφωνήθηκε στο Μινσκ», πρόσθεσε.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη νύχτα από το Κρεμλίνο αναφέρεται ότι οι τρεις ηγέτες συζήτησαν την κατάπαυση του πυρός, την κατάσταση στην πόλη Ντεμπάλτσεβε και τον ρόλο των παρατηρητών του ΟΑΣΕ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ιορδανία: Τουλάχιστον 7 νεκροί από ένοπλη επίθεση σε εκκλησία του χωριού Χαμούντ

Peristerinews.gr Newsroom

Έρευνα-«βόμβα» της ΕΕ για τη Booking.com

Peristerinews.gr Newsroom

Ισπανία: Ισχυρές βροχές και πλημμύρες σε πολλές περιοχές

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment