PeristeriNews.gr
Οικονομία

Συμφωνία έως τα τέλη Μαρτίου «βλέπει» ο Γ. Σταθάκης


Την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης έως τα τέλη Μαρτίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Όπως εξήγησε, προκειμένου να κλείσει η αξιολόγηση απαιτείται η διευθέτηση τεσσάρων βασικών θεμάτων – του ασφαλιστικού, των δημόσιων οικονομικών έως το 2018, του ταμείου αποκρατικοποιήσεων και των κόκκινων δανείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, άπαξ και επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, η τελική συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί έως τα τέλη Μαρτίου, καθώς υπάρχει σύγκλιση στα βασικά στοιχεία. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες διαφορές.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, ο κ. Σταθάκης άφησε ανοιχτό το παράθυρο διαλόγου, υπό την προϋπόθεση να παραμείνει αναλλοίωτη η βασική ιδέα, σύμφωνα με την οποία οι όροι που συνεισφέρουν οι μισθωτοί θα πρέπει να είναι ίδιοι μ’ αυτούς που συνεισφέρουν και οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Ειδική μνεία έκανε και στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση σ’ ένα υπαρκτό πρόβλημα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment