PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Κων. Μητσοτάκη


Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, εκφράζουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Πρ. Παυλόπουλος: Κορυφαίος πολιτικός ηγέτης

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αφήνει, ως κορυφαίος πολιτικός ηγέτης, ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου μας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε μήνυμά του.

«Στίγμα», συμπληρώνει, «το οποίο συνθέτουν, μεταξύ άλλων, ιδίως η αφοσίωση στα δημοκρατικά ιδεώδη και στις αρχές της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, καθώς και η υπεράσπιση της πατρίδας υπό όρους έμπρακτης συνέπειας και συναίνεσης. Αιωνία η μνήμη του».

Το αντίο του Κυρ. Μητσοτάκη στον πατέρα του

Με μια φωτογραφία και ένα λακωνικό μήνυμα αποχαιρετά ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή.

Ο κ. Μητσοτάκης ανάρτησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία από την παιδική του ηλικία με τον πατέρα του, την οποία συνοδεύει με τη φράση: «Σε ευχαριστώ για όλα».

 

Αλ. Τσίπρας: Κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία

«Κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους και στο κόμμα του.

Συλλυπητήριο τηλεφώνημα Αλ. Τσίπρα στον Κυρ. Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σε τηλεφωνική τους συνομιλία.

Αντ. Σαμαράς: Ο Κων. Μητσοτάκης άφησε το αποτύπωμά του

Ο τελευταίος μίας γενιάς Ελλήνων πολιτικών με μεγάλη ιστορική παρουσία έφυγε από τη ζωή, αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Προσθέτει πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση, πρωτοστάτησε στην εθνική συμφιλίωση και άφησε το αποτύπωμά του στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου, καταλήγει ο κ. Σαμαράς.

Κ. Καραμανλής: Ο Κων. Μητσοτάκης ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη, είχε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, προκειμένου να τους συλλυπηθεί για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Με δήλωσή του, ο κ. Καραμανλής εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Ν.Δ..

«Ήταν ένας σπουδαίος πολιτικός. Θα τον θυμόμαστε και θα τιμούμε τη μνήμη του για όσα προσέφερε στον τόπο, κατά τη μακρά και πολυτάραχη διαδρομή του. Για τη συνέπειά του και την πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός στη δήλωσή του.

Φώφη Γεννηματά: Προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε σημαντική και ισχυρή προσωπικότητα που σημάδεψε την πολιτική ζωή του τόπου στην μεταπολεμική περίοδο. Παρέμεινε ενεργός μέχρι την τελευταία στιγμή, πιστός στις απόψεις του για την παράταξή του και τη χώρα» δήλωσε.

Συλλυπητήρια Δ. Κουτσούμπα στον Κυρ. Μητσοτάκη

Τα συλλυπητήριά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον θάνατο του πατέρα του, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ν.Δ.

Στ. Θεοδωράκης: Καλό ταξίδι ψηλέ

«Καλό ταξίδι ψηλέ. Θα σε θυμόμαστε όρθιο με την κατσούνα σου στα βουνά της ζωής και της Κρήτης» έγραψε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. σε ανάρτησή του στο twitter.

Π. Καμμένος: Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο ηγέτη

«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν μεγάλο ηγέτη, υπόδειγμα κοινοβουλευτικού άνδρα που ανατράπηκε από την προδοσία Σαμαρά» έγραψε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε ανάρτησή του στο Twitter για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Καλό ταξίδι Πρόεδρε» πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο κ. Καμμένος.

Β. Λεβέντης: Σημάδεψε την εποχή του

Τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «παλαίμαχο της πολιτικής», εξέφρασε στην οικογένειά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Μια πολυτάραχη ζωή από την οποία δεν έλειπαν τα λάθη, ο εκλιπών σημάδεψε την εποχή του και είχε πολλούς και πιστούς φίλους, αλλά και πολλούς επικριτές. Εκφράζουμε στην οικογένεια του τα θερμά μας συλλυπητήρια», πρόσθεσε.

Δ. Τζανακόπουλος: Λυπηρό γεγονός

«Ο θάνατος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα λυπηρό γεγονός. Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε ανάρτησή του στο twitter.

Ν. Βούτσης: Εκ των πρωταγωνιστικών μορφών της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντα εξέφρασε ο πρόεδρος τη Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε ότι «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε από τις πρωταγωνιστικές μορφές της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας του τόπου μας».

«Πρωτοεκλεγείς το 1946, υπήρξε μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας επί έξι δεκαετίες ως βουλευτής, υπουργός, αρχηγός κόμματος και πρωθυπουργός, ενώ με την επιβολή της στρατιωτικής δικτατορίας συνελήφθη και ανέπτυξε αντιστασιακή δράση από το εξωτερικό όπου μετέβη στη συνέχεια. Ως πολιτική και κοινοβουλευτική προσωπικότητα άφησε έντονο το αποτύπωμά του στη δημόσια ζωή με την ενεργό παρουσία του σε κρίσιμες περιόδους της χώρας και με το πάθος της συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα, το οποίο τον χαρακτήριζε», πρόσθεσε.

Β. Μεϊμαράκης: Έφυγε ένας από τους μεγάλους της πολιτικής

«Έφυγε από τη ζωή ένας από τους μεγάλους της πολιτικής, στον οποίο οφείλουμε πολλά», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ακόμη, ανέφερε ότι ο εκλιπών «υπήρξε μαχητής της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, μεταρρυθμιστής και οραματιστής» και εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

«Είμαστε πεπεισμένοι πως αν το μεταρρυθμιστικό του έργο δεν είχε διακοπεί, η χώρα μας θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη πορεία. Θα τον θυμόμαστε πάντα με σεβασμό», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Κ. Χατζηδάκης: Μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα

«Πάντα φιλελεύθερος. Πάντα ψύχραιμος. Πάντα απέναντι στη δημαγωγία. Μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα. Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε Μητσοτάκη!», έγραψε στο twitter o αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης.

Αδ. Γεωργιάδης: Ένας σπουδαίος έφυγε

«Ένας σπουδαίος έφυγε. Η Ελλάς θα ήταν καλύτερη χώρα εάν τον είχε ακούσει περισσότερο» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του στο twitter.

Δ. Αβραμόπουλος: Σφράγισε τη μεταπολεμική ιστορία της χώρας

Τη βαθιά θλίψη του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εξέφρασε και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Αποχαιρετούμε με σεβασμό, συγκίνηση, τιμή, αναγνώριση και αγάπη τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Την τελευταία μεγάλη αυτή προσωπικότητα μιας εποχής που σφράγισε την μεταπολεμική ιστορία της χώρας. Μια ηγετική μορφή που την διέκρινε σύνεση, ρεαλισμός, πατριωτική ευθύνη, ενορατικότητα και πολιτική τόλμη και της οποίας η προσφορά και παρακαταθήκη στους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η Ελλάδα είναι σήμερα οδηγός σκέψεων και πράξεων» δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Στέκομαι με σεβασμό στη μνήμη του και βαθιά αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής του στην πολιτική μου διαδρομή και στη διαμόρφωση των αρχών της και μοιράζομαι τα ανθρώπινα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτόν τον αποχωρισμό με τον Κυριάκο, την Ντόρα, την Αλεξάνδρα, την Κατερίνα και τις οικογένειες τους» πρόσθεσε ο Επίτροπος, καταλήγοντας: «Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η ελληνική ιστορία έχει κατατάξει στην κατηγορία των μεγάλων φυσικών ηγετών».  

 

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment