PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συλλογική αγωγή του Ε.ΠΑ.Μ.



Με αίτημα την αναγνώριση πλαστότητας των απεσταλμένων εκκαθαριστικών εφορίας.

Είναι περιττό να αναλύσουμε τα μέτρα τα οποία έχουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις πάρει από το Μάιο του 2010 μέχρι και σήμερα και αυτό γιατί λίγο ως πολύ τα έχουμε όλοι ζήσει στο πετσί μας. Γιατί όμως παίρνουν τέτοια μέτρα; Δε βλέπουν ότι αντί να βελτιώνουν τη κατάσταση, βαθαίνουν την Ελληνική οικονομία σε μεγαλύτερη ύφεση και την Ελληνική οικογένεια σε μαρασμό; Ποια η λογική τους; Η λογική τους είναι να φέρουν σε πλήρη απόγνωση τα νοικοκυριά προκειμένου να χτυπήσουν την Ελληνική ιδιοκτησία με αποτέλεσμα τελικά να τη πάρουν στα χέρια τους.

Άρα, το να μη πληρώσω τους φόρους που μου επιβάλουν είναι Δημοκρατικό μου δικαίωμα και όχι επειδή δεν έχω , αλλά επειδή πρέπει να αντισταθώ στο σχέδιο εξόντωσής μου. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε μια ανακοίνωση και να καλέσουμε τον Ελληνικό λαό να σταματήσει να πληρώνει τους φόρους του (πράγμα που πολλοί ήδη κάνουν), αλλά τότε θα του ζητούσαμε να δώσει μια μάχη μοναχός του απέναντι στο «τέρας». Θα μπορούσαμε επίσης να το αφήσουμε σε ομάδες πολιτών να το σηκώσουν, αλλά πόσο ευάλωτες θα ήταν αυτές οι ομάδες στο «τέρας»; Αντί αυτού το Ε.ΠΑ.Μ μπαίνει μπροστά σηκώνοντας τη συλλογική αυτή αγωγή στις πλάτες του, ώστε να υποστεί αυτό τις όποιες συνέπειες, τα όποια αντίποινα. Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος που ιδρύθηκε. Να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλησαν να υποδουλώσουν τον Ελληνικό λαό.

Αυτό λοιπόν που οι νομικοί του Ε.ΠΑ.Μ σκέφτηκαν είναι ότι μπορούμε να προσβάλουμε τη ρίζα του μηχανισμού είσπραξης του Ελληνικού δημοσίου, το ίδιο το φοροεισπρακτικό σύστημα. Όλοι καλούμαστε να κάνουμε φορολογικές δηλώσεις με αποτέλεσμα να λαμβάνουμε ένα εκκαθαριστικό που μας βεβαιώνει μια οφειλή ή μια επιστροφή. Το Ειρηνοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθ. 599/12 απόφαση του, που έκρινε το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους παράνομους ως και αντισυνταγματικούς. Αντισυνταγματικούς επίσης έκρινε και τους λόγους της δημοσιονομικής εξυγίανσης ή της αποτροπής πτώχευσης της χώρας οι οποίοι είναι και οι λόγοι που ψηφίζονται όλα αυτά να νομοσχέδια , όπως και το φορολογικό. Συνεπώς, από το νομολογημένο αυτό αντισυνταγματικό πλαίσιο, η βεβαίωση φόρων που γίνεται στα εκκαθαριστικά, είναι ΨΕΥΔΗΣ ,ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

Στόχος είναι να χτυπηθεί ολόκληρο το φορολογικό σύστημα και δεν αφορά μονό στα εκκαθαριστικά, αλλά και στα χαράτσια και στους έκτακτους φόρους, όπως ο φόρος αλληλεγγύης και επιτηδεύματος. Οτιδήποτε δηλαδή έχει επιβληθεί από τον Μάιο του 2010 μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, επειδή θα περάσουν 3-4 χρόνια μέχρι να τελεσιδικίες η δίκη, θα γίνει και αίτηση αναστολής εκτελέσεως, δηλ. ασφαλιστικά μέτρα, όπου θα ζητάμε:

1) την παύση της προσαύξησης του 1% μηνιαίως

2) να διατάσσεται ο έφορος να μην εισπράξει το ποσόν, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ

3) να μην μπορεί η εφορία να αρνηθεί την έκδοση φορολογικής ενημερότητας.

Εφ όσον κερδίσουμε αυτή την προσωρινή διαταγή αναστολής εκτελέσεως, η οποία βγαίνει το πολύ σε μια εβδομάδα, τότε υπάρχει εκκρεμότητα σε δικαστική διερεύνηση και εφ όσον υπάρχει εκκρεμοδικία, δεν θα μπορεί το Ελληνικό Δημόσιο να αρνηθεί τα ανωτέρω. Μπορεί επίσης να γίνεται και μεταβίβαση ακινήτου, εκτός και αν έχει ήδη βγει εντολή κατάσχεσης.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι

1) Υπεύθυνη δήλωση, με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Θα τη βρείτε στην ιστοσελίδα www.epamhellas.gr η από τους πυρήνες.

2) Εκκαθαριστικά της εφορίας Οικονομικών ετών 2011 και 2012(φωτοτυπίες)

3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο η Κοινότητα(πρωτότυπο).

Απαιτούνται τα έξης επί πλέον δικαιολογητικά, εφ όσον πρόκειται για

Α. Ανέργους-μακροχρόνια ανέργους: ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ(πρωτότυπο)

Β. ΑΜΕΑ:ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ(γνήσιο αντίγραφο θεωρημένο από ΚΕΠ η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ).

Η οικονομική συνεισφορά είναι 5 ΕΥΡΩ για τον καθένα. Για κοινή δήλωση συζύγων χρειάζονται 2 ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, αλλά η οικονομική συνεισφορά είναι 5 ΕΥΡΩ και για τους δυο.

Δικαίωμα για συμμέτοχη στην συλλογική αυτή αγωγή έχουν όλα τα ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, ακόμα και αυτοί που έχουν πληρώσει την πρώτη δόση ή έχουν επιστροφή φόρου.

Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνει το αργότερο μέχρι την Κυριακή 14 Οκτώβριου 2012,ειτε στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.ΠΑ.Μ ,Σφακτηρίας 23-Κεραμεικος 10.οο-13.οο και 17.οο-20.οο,ειτε θα τα μαζεύει ο κάθε πυρήνας και θα τα πηγαίνει όλα μαζί.

Μπορούν επίσης να σταλούν και με courrier, με επιβάρυνση του αποστολέα με τα ταχυδρομικά έξοδα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment