PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σύλληψη διακινητών μεταναστών στην Ιταλία


H οικονομική αστυνομία της Απουλίας συνέλαβε δυο Ιταλούς διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν με ταχύπλοο 10 μετανάστες στην περιοχή του Ότραντο. Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, πρόκειται για οκτώ Σομαλούς μετανάστες και δύο Σύρους.

Όπως διαρρέει από τις ιταλικές δικαστικές αρχές, βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από τις μέχρι τώρα ανακρίσεις, το ταχύπλοο μήκους επτά μέτρων απέπλευσε από τα ελληνικά παράλια του Ιονίου.

Οι διακινητές είναι 32 και 39 χρόνων, με καταγωγή από το ιταλικό λιμάνι του Μπρίντιζι, νότια της πόλης του Μπάρι. Η δικαστική αρχή του Λέτσε τους απήγγειλε την κατηγορία της διευκόλυνσης της παράνομης μετανάστευσης.

Στις 23 Μαΐου οι ιταλικές αρχές είχαν εντοπίσει άλλους 24 μετανάστες, οι οποίοι είχαν αποβιβασθεί από πλεούμενο δουλεμπόρων, στην ευρύτερη περιοχή του Ότραντο. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας La Repubblica, τις περασμένες ημέρες Ιταλοί διακινητές μετέφεραν και άλλες μικρές ομάδες μεταναστών στην περιοχή της Απουλίας, αλλά κατάφεραν να απομακρυνθούν με τα ταχύπλοά τους πριν τους συλλάβουν οι αστυνομικές αρχές.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι γιορτάζουν οι ορθόδοξοι Χριστιανοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή

Peristeri News

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Leave a Comment