PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σύλληψη 45χρονου για «υγειονομική βόμβα» στο Αιγάλεω



Εστία μόλυνσης για το περιβάλλον, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής, ήταν η μονάδα συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης και μεταφόρτωσης στερεών αποβλήτων και το κέντρο διαλογής των υλικών αυτών στο Αιγάλεω.

Εστία μόλυνσης για το περιβάλλον, αλλά και για τους κατοίκους της περιοχής, ήταν η μονάδα συλλογής, μεταφοράς, αποθήκευσης και μεταφόρτωσης στερεών αποβλήτων και το κέντρο διαλογής των υλικών αυτών στο Αιγάλεω, που διατηρούσε ένας 45χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ο 45χρονος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρησή του, σε συνεργασία με τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (Ε.Υ.Ε.Π.) και με υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος.

Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι στον εξωτερικό χώρο της ανωτέρω μονάδας γινόταν προσωρινή αποθήκευση υλικών επί του εδάφους, με αποτέλεσμα τη ρύπανση και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Στο χώρο υπήρχε πολύ έντονη δυσοσμία και έντονη παρουσία εντόμων.

Στο προαύλιο βρέθηκε προσωρινά αποθηκευμένος τουλάχιστον ένας τόνος από πατάτες σε πλήρη αποσύνθεση, 60 κυβικά φυτικού υλικού από κλαδιά και χόρτα, μπάζα και οικοδομικά υλικά, άδεια δοχεία χρωμάτων άδειες συσκευασίες μελανιών, παλέτες και ξύλα, κάρτες κινητών τηλεφώνων και διαφόρων συσκευών. Στο εσωτερικό βρέθηκε μεγάλος αριθμός από υαλοπίνακες αυτοκινήτων, μεταλλικές σκάλες αλουμινίου, πλαστικές καρέκλες, κατεστραμμένα έπιπλα, κομμάτια υφασμάτων, καλοριφέρ, μεταλλικούς σωλήνες, απογυμνωμένα καλώδια, είδη υγιεινής, μπαταρίες φορτηγών, πλαστικούς περιέκτες λαδιών, συσκευασίες γάλακτος και άλλα αντικείμενα.

Σε σάκους και σε κιβώτια υπήρχαν τουλάχιστον 5.000 αντιηλιακά λάδια, ακατάλληλα για διάθεση και πώληση, δώδεκα μεγάλες πλαστικές δεξαμενές μερικές από τις οποίες περιείχαν νερό και άλλες περιείχαν άγνωστης σύστασης υγρά. Στις δεξαμενές αποθήκευσης νερού της μονάδας ήταν εμφανής η ανάπτυξη μικροοργανισμών και υπήρχε έντονη δυσοσμί

Από τους υπαλλήλους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διαπιστώθηκαν και παραβάσεις οικονομικής φύσεως. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση πεζού το πρωί της Κυριακής 2/6 στο Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Συνελήφθη 19χρονος για φθορές σε κτήριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Peristeri News

Συνελήφθη 61χρονος Σουηδός για παράνομο οπλισμό

Peristeri News

Leave a Comment