PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σύλληψη 21χρονου για σχέδια ανατίναξης της Fed στη Νέα Υόρκη



Ένα νεαρό άνδρα άνδρα από το Μπανγκλαντές συνέλαβε χθες το FBI με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να ανατινάξει το κτίριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης.

Ένα νεαρό άνδρα άνδρα από το Μπανγκλαντές συνέλαβε χθες το FBI με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να ανατινάξει το κτίριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης (Fed), χρησιμοποιώντας βόμβα 450 κιλών, την οποία είχε τοποθετήσει σε φορτηγάκι που είχε παρκάρει έξω από το κτίριο στην περιοχή του Lower Manhattan.

Ο 21χρονος Κουάζι Μοχάμεντ Ρεζουανούλ Αχσάν Ναφίς κατηγορείται για απόπειρα χρήσης όπλου μαζικής καταστροφής και απόπειρα παροχής υποστήριξης στην Αλ-Κάιντα – ενέργειες που επισύρουν μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε ήταν απενεργοποιημένα, καθώς του είχαν παρασχεθεί από το ίδιο το FBI, το οποίο τον είχε διαρκώς υπό παρακολούθηση..

Για τη σύλληψη ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρεϊ.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, ο Ναφίς έφθασε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2012 και, όπως υποστήριξε ο ίδιος, ήλθε σε επαφή με την Αλ-Κάιντα, αν και το FBI δεν έχει στοιχεία ότι ενεργούσε για λογαριασμό της ή ότι εκτελούσε εντολές της.

Μεταξύ των στόχων που είχε επιλέξει ο Ναφίς συγκαταλέγονταν το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης.

Από τη στιγμή που είχε επιλέξει το στόχο του άρχισε α στρατολογεί συνεργούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας πράκτορας του FBI.

Η συλληψη του Ναφίς έγινε σε γειτονικό προς την τράπεζα ξενοδοχείο απ΄όπου επιχείρησε ανεπιτυχώς να πυροδοτήσει τη «βόμβα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Temu

Peristeri News

Ένοχος ο Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Peristeri News

Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις κατά αμάχων στη Ράφα

Peristeri News

Leave a Comment