PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη


Συλλαλητήριο το Σάββατο εν όψει της ΔΕΘ προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ ζητώντας την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους.

Συλλαλητήριο το Σάββατο εν όψει της ΔΕΘ προγραμματίζει η ΑΔΕΔΥ ζητώντας την κατάργηση των μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους.

Ειδικότερα, το συλλαλητήριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ η ψήφιση του 3ου μνημονίου από το Κοινοβούλιο καθώς και οι εφαρμοστικοί νόμοι που θα ακολουθήσουν, αποτελούν συνέχεια των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Σε ό,τι αφορά τον χώρο του Δημοσίου τονίζει ότι στο νέο μνημόνιο «που ψηφίστηκε χρησιμοποιώντας όρους όπως «αποσυμπίεση της μισθολογικής κατανομής» επιχειρείται νέα καρατόμηση των μισθών των εργαζομένων μέσω νέου μισθολογίου το οποίο θα συνδέεται με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων».

Προειδοποιεί ότι αν όλα αυτά συνδυαστούν με τη νέα «αξιολόγηση», άμεσα συνδεδεμένη με το ύψος των αποδοχών, «είναι πλέον φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία νέα κατακρήμνιση των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο».

Εξάλλου, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υποδοχή και κάλυψη των αναγκών των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που συγκεντρώνονται στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας

Peristeri News

Αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου

Peristeri News

Η Ελλάδα αγοράζει 7 νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair

Peristeri News

Leave a Comment