PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συλλαλητήριο κατά της κατασκευής hotspot στην Κω


Συλλαλητήριο με αίτημα να μην κατασκευαστεί hotspot για τους μετανάστες πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες κάτοικοι του νησιού, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Το συλλαλητήριο γινεται έξω από το δημαρχείο, και σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΜΠΕ, η συμμετοχή είναι μεγάλη.

Πάντως, συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του hotspot στον χώρο όπου είχαν σημειωθεί επεισόδια και συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ενώ, όπως είναι γνωστό, από την πλευρά του δήμου Κω, ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρόκειται να κινηθούν οι διαδικασίες για τοπικό δημοψήφισμα.

Πάντως, το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου τάχθηκε εμμέσως κατά του δημοψηφίσματος, εκτιμώντας ότι η διενέργειά του θα οδηγήσει την τοπική κοινωνία σε διχασμό.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε ψήφισμά του, ζητεί να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από το νησί της Κω, ενώ επισήμανει ότι είναι αναγκαία η δημιουργία δομής διαχείρισης του προβλήματος, με τη δέσμευση της παραμονής προσφύγων και μεταναστών κατά το ελάχιστο δυνατό χρονικό διάστημα.

Το σχετικό ψήφισμα κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Επαρχίας Κω, οι οποίοι πριν τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συναντήθηκαν και συζήτησαν το θέμα.

https://www.youtube.com/watch?v=MV46aUpnJtI

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment