PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύγκρουση «Σαμαρικών» – «φιλελεύθερων» στη ΝΔ


Πολεμικό σκηνικό έχει στηθεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας μετά τη νέα διαμάχη Κυριάκου Μητσοτάκη και Φαήλου Κρανιδιώτη, η οποία φέρνει στην επιφάνεια την κόντρα αλλά και τις διακριτές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ δυο διαφορετικών τάσεων στη Ν.Δ.

Πολεμικό σκηνικό έχει στηθεί στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας μετά τη νέα κόντρα Κυριάκου Μητσοτάκη και Φαήλου Κρανιδιώτη καθώς η διαμάχη των δύο ανδρών που έχει πάρει χαρακτηριστικά προσωπικής αντιπαράθεσης, φέρνει στην επιφάνεια την άγρια κόντρα αλλά και τις διακριτές διαφορές που υπάρχουν μεταξύ δυο διαφορετικών τάσεων μέσα στη Ν.Δ.

Η αρχή έγινε με τις περίφημες δηλώσεις του Φαήλου Κρανηδιώτη περί «ανεπάγγελτων τσόγλανων», χαρακτηρίζοντας τους «φιλελεύθερους» μειοψηφία μέσα στην Νέα Δημοκρατία , για να έρθει η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο «κ. Κρανιδιώτης είναι γνωστός για τους αγώνες του για τον Οτσαλάν και τον Αραφάτ, αλλά για τη Ν.Δ. εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα.

Στο χορό των δηλώσεων μπήκε και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τον κ. Κρανιδιώτη ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι φανερό ότι έχει πλέον στηθεί ένα σκηνικό σύγκρουσης μεταξύ δύο στρατοπέδων μέσα στους κόλπους της Ν.Δ. Από τη μια πλευρά οι « φιλελεύθεροι» . Η ομάδα των «5». Μητσοτάκης, Σπηλιωτόπουλος, Αντώναρος, Χατζηδάκης και Βαρβιτσιώτης, τη γραμμή των οποίων φαίνεται να ακολουθούν, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν εκδηλωθεί ανοιχτά, άλλοι 15 με 20 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ομάδα αυτή θεωρεί ότι σε ένα δημοκρατικό κόμμα οι απόψεις είναι αναγκαίο να διακινούνται ελεύθερα, υπερασπίστηκε ανοιχτά την γραμμή της συναίνεσης και εξέφρασε έντονα τη διαφωνία της για την διαγραφή Χατζηγάκη.

Στην άλλη πλευρά του «ρινγκ» οι «σκληροί» της Συγγρού. Οι «σκληροί» Σαμαρικοί. Φαήλος Κρανιδιώτης και Χρύσανθος Λαζαρίδης. Πρόσωπα που μπορούν να έχουν άμεση επαφή με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.Από την πρώτη στιγμή πίεζαν ασφυκτικά για να μην συμμετάσχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ΝΔ στη μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου, ζητούν εδώ και τώρα εκλογές και κρατούν σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment