PeristeriNews.gr
Media

Σύγκρουση για το περιεχόμενο των ειδήσεων στην ΕΡΤ


Μια διαμάχη βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΡΤ για τη διαμόρφωση του ενημερωτικού προγράμματος και για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Η διαμάχη που εξελίσσονταν κρυφά τους τελευταίους μήνες στην ΕΡΤ μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη και του γενικού διευθυντή Ειδήσεων – Ενημέρωσης Σταύρου Καπάκου για τη διαμόρφωση του Ενημερωτικού προγράμματος ξέσπασε χθες, σύμφωνα με την Αυγή.

Αν και ώς αργά το βράδυ δεν είχε εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την ΕΡΤ, καλά πληροφορημένες πηγές διαβεβαίωναν ότι η διαμάχη εξελίχθηκε σε ανοικτή σύγκρουση χθες το μεσημέρι, στη διάρκεια συνεδρίασης του Δ.Σ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ ο Σταύρος Καπάκος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του λόγω διαφορετικών απόψεων στην κατάρτιση του προγράμματος ενημέρωσης. Η απόφαση ελήφθη από το σύνολο των μελών του Δ.Σ., πλην του προέδρου, Διονύση Τσακνή, ο οποίος προέβαλε σοβαρές ενστάσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ενημέρωση, η απόφαση του Δ.Σ. δεν πρέπει να θεωρείται τελεσίδικη.

Οι διαφωνίες είχαν φανεί ήδη πριν από το καλοκαίρι και αφορούσαν προτάσεις για σειρά ενημερωτικών εκπομπών, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αλλά και για σειρά εξωτερικών και μεικτών παραγωγών για την ΕΡΤ.

Οι διαφωνίες αφορούσαν τις ίδιες τις προτάσεις, τα πρόσωπα, τα κόστη, αλλά και τη διαχείριση των ελλείψεων τόσο του προσωπικού από συγκεκριμένες ειδικότητες όσο και του περιορισμένου προϋπολογισμού.

Στην ουσία, πρόκειται για τη σύγκρουση δύο αντιλήψεων στη διαχείριση και λειτουργία του καναλιού. Η πρώτη θεωρεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση παρέμβασης σε κάθε δραστηριότητα της εταιρείας, περιλαμβανομένης της ενημέρωσης, η δεύτερη τάσσεται υπέρ της αυτονομίας της ενημέρωσης και της ανεξάρτητης λειτουργίας του δημοσιογραφικού τομέα.

Η πλευρά του Λ. Ταγματάρχη επικαλείται το «διευθυντικό δικαίωμα» σε περιπτώσεις διαφωνίας, όταν δεν είναι δυνατές η συνεργασία και η συνεννόηση σε έναν οργανισμό. Επικαλείται επίσης την ιεραρχικά μεγαλύτερη ευθύνη που αναλογεί στον διευθύνοντα σύμβουλο για το τελικό αποτέλεσμα, περιλαμβανομένου και του ενημερωτικού προγράμματος.

Από την πλευρά του Σταύρου Καπάκου γίνεται γνωστό ότι οι παρεμβάσεις της διοίκησης στον ενημερωτικό τομέα είναι συνεχείς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment