PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συγκρούσεις στη Βηρυτό – Πολιορκείται το γραφείο του πρωθυπουργού



Σφοδρά πυρά ακούστηκαν σήμερα στο κέντρο της Βηρυτού όταν οργισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στα γραφεία του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι.

Σφοδρά πυρά ακούστηκαν σήμερα στο κέντρο της Βηρυτού όταν οργισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στα γραφεία του πρωθυπουργού του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, ζητώντας την παραίτησή του, μετά την κηδεία του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της αστυνομίας, Ουίσαμ αλ Χάσαν.

Εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν «Μικάτι φύγε», αλλά και συνθήματα κατά του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, τον οποίο κατηγορούν ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του Αλ Χάσαν. Στο μεταξύ, η αντιπολίτευση του Λιβάνου αρνήθηκε να συμμετάσχει στον διάλογο, ώστε να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση που έχει προκληθεί μετά την δολοφονική επίθεση στη Βηρυτό, μέχρι να παραιτηθεί ο Μικάτι.

Στρατιώτες με την υποστήριξη αρμάτων μάχης έχουν παραταχθεί γύρω από την έδρα της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τους διαδηλωτές από το να εισβάλουν. Νωρίτερα η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πυροβόλησε στον αέρα για να εμποδίσει την εισβολή των διαδηλωτών, που συγκεντρώθηκαν στην έδρα της κυβέρνησης

«Καμία συνομιλία προτού παραιτηθεί η κυβέρνηση, κανένας διάλογος πάνω από το αίμα των μαρτύρων μας, οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής στην έδρα της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Φουάντ αλ Σινιόρα, απευθυνόμενος στους χιλιάδες ανθρώπους που παρέστησαν στην κηδεία του Αλ Χάσαν.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Λιβάνου, Σάαντ Χαρίρι, έκανε έκκληση στους οπαδούς του να αποχωρήσουν λίγη ώρα αφού οργισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στα γραφεία του πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι στο κέντρο της Βηρυτού ζητώντας του να παραιτηθεί.

«Θέλουμε ειρήνη, η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, αλλά επιθυμούμε να συμβεί με ειρηνικό τρόπο. Ζητώ από όλους όσοι είναι στους δρόμους να αποχωρήσουν», δήλωσε ο Χαρίρι στους οπαδούς του μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Future Television.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment