PeristeriNews.gr
Διεθνή

Συγκρούσεις μεταξύ καθεστωτικών και διαδηλωτών


Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών που ζητούν την πτώση του Μουμπάρακ και φιλοκαθεστωτικών ξέσπασαν στο Κάιρο.

Συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών που ζητούν την πτώση του Μουμπάρακ και φιλοκαθεστωτικών ξέσπασαν στο Κάιρο.

Υποστηρικτές του Μουμπάρακ, κραδαίνοντας ρόπαλα και μαστίγια, εισέβαλαν πάνω σε άλογα και καμήλες στην πλατεία Ταχρίρ της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, όπου συγκρούονται με αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, οι έφιπποι οπαδοί του Μουμπάρακ περικυκλώθηκαν και υποχρεώθηκαν να αφιππεύσουν.

Από τις συμπλοκές έχουν τραυματιστεί δέκα άνθρωποι.

Στο μεταξύ, βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση την απόφαση του Χόσνι Μουμπάρακ να μην είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αλλά σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση του αιγύπτιου προέδρου δεν είναι αντιπροσωπευτική.

Σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον υπογραμμίζει επίσης ότι η ΕΕ προτίθεται να υποστηρίξει τον αιγυπτιακό λαό στην αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται “να ενισχύσει τη βοήθειά της” στην Αίγυπτο για να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει μια πολιτική μετάβαση.

“Η μετάβαση στην Αίγυπτο πρέπει να είναι γρήγορη, αξιόπιστη και να αρχίσει τώρα”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ ο ΥΠΕΞ της Σουηδίας Μπιλτ υποστήριξε ότι “η εποχή Μουμπάρακ τελείωσε”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment