PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Συγκρότηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (video)


Με τη συμμετοχή 42 φορέων πραγματοποιήθηκε στις 23-05-2011 η πρώτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαντωνίου στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

Με τη συμμετοχή 42 φορέων πραγματοποιήθηκε στις 23-05-2011 η πρώτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Αθήνας υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Παπαντωνίου στο ΚΥΒΕ Περιστερίου.

Στη σύσκεψη διατυπώθηκαν απόψεις από όλους τους φορείς σχετικά με το σχεδιασμό των δράσεων της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των επικίνδυνων καταστάσεων (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, ακραία καιρικά φαινόμενα). Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αντιπυρικής προστασίας π.χ. αποψιλώσεις, περιπολίες, πυρανίχνευση, υδροληψία, καθαρισμός χώρων από απορρίμματα και μπάζα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Παπαντωνίου τόνισε στην εισήγησή του τη σημασία της πρόληψης και της ετοιμότητας. Υπογράμμισε την ανάγκη συντονισμού, συνεργασίας, αλληλεγγύης με όλους τους φορείς για την εκπόνηση ενός ενιαίου επιχειρησιακού σχεδίου πολιτικής προστασίας για τη Δυτική Αθήνα. Τόνισε, επίσης, τη σημασία της εθελοντικής δράσης και τη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων στα ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Λ. Μίχος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θ. Μπούφης, οι Δήμαρχοι, κ. Α. Παχατουρίδης Δ. Περιστερίου, κ. Ν. Σαράντης Δ. Αγ. Αναργύρων – Καματερού, κ. Χρ. Καρδαράς Δ. Αιγάλεω, κ. Θ. Κοτσαμπάς Δ. Πετρούπολης, κ. Δ. Μαραβέλιας Δ. Χαϊδαρίου, κ. Γ. Καπλάνης Δ. Αγ. Βαρβάρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερείας Αττικής Γ. Φουντάς, ο εκπρόσωπος της ΤΕΔΚΝΑ κ. Φ. Χρυσουλάς.

Επίσης, οι Αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων: κ. Στ. Κανέλλος και Π. Σιαμάντης από το Δ. Περιστερίου, ο κ. Ι. Χαραλαμπόπουλος από το Δ. Ιλίου, η κα Ν. Τσιναρίδου και ο κ. Χ. Ξεζωνάκης από το Δ. Αιγάλεω, ο κ. Ι. Ελαιοτριβάρης και ο κ. Ν. Αποστολόπουλος από το Δ. Αγ. Αναργύρων – Καματερού, ο κ. Ε. Ραγκούσης και κ. Ν. Κολυβάς από τον Δ. Πετρούπολης, ο κ. Θ. Βασιλάκος και Ζ. Νικολόπουλος από τον Δήμο Αγ. Βαρβάρας, ο κ. Α. Μπαρδής από τον Δ. Χαϊδαρίου. Συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας του ΑΣΔΑ κ. Τ. Μπιτούνης και οι εκπρόσωποι κ. Μ. Παντελάκης και Π. Γεωργόπουλος.

Από τα σώματα ασφαλείας οι κ. Κ. Κοροντζής, Διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, οι κ. Σπ. Στελιουδάκης και κ. Κ. Κοντογιάννης από την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής, οι κ. Δ. Λαμπράκης και κ. Ι. Πενταγιώτης από τη Δ/νση Τροχαίας.

Η κα Γλ. Χριστουλάκη από τη Δ/νση Δασών Δυτ. Αττικής, ο κ. Χρ. Γκάτσης από το Δασαρχείο Αιγάλεω, η κα Γ. Ψαρρά Δ/ντρια Α’θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ο κ. Γ. Ζαφειρακίδης Δ/ντης Β’θμιας Εκπαίδευσης Γ’Αθήνας, ο κ. Πλ. Κερπέλης από τον ΟΑΣΠ, ο κ. Α. Λάλος, Δ/ντης ΕΜΥ, η κα Γ. Κωνσταντοπούλου από το ΙΓΜΕ, ο κ. Β. Παππάς από τον ΟΤΕ, ο κ. Χ. Χαμηλοθώρης από τον ΟΑΣΑ, ο κ. Στ. Φλέγκας από την Αττικό Μετρό, ο κ. Γ. Λασκαράτος από το ΕΚΑΒ, οι κ.κ. Δογάνης και Ζαγουρής από το Π.Ν. «Αττικόν».

Από τις εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής συμμετείχαν οι κ. Π. Χατζηπαναγιώτου και κα Ειρ. Μπαϊρακτάρη από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτών Περιστερίου, ο κ. Π. Μαργαρώνης από την ΚΙ.ΠΟ.ΔΑ, οι κ. Γ. Κασφίκης και κ. Γ. Κιοσές από την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής, οι κ. Γ. Φουντάς και κ. Γ. Γιαννακόπουλος από την Ομάδα Έκτακτων Αναγκών & Πυρασφάλειας Καματερού και τέλος, οι εκπρόσωποι του συνδυασμού «Περιστέρι για όλους» κ. Α. Πλέστης και κ. Α. Δημητρίου και ο κ. Κ. Εμμανουηλίδης, εκπρόσωπος των εργαζομένων του Δ. Περιστερίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκινούν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ιλίου

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Leave a Comment