PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συγκλονίζει η δικογραφία με κεντρικό πρόσωπο την Πισπιρίγκου


Συγκλονιστικά στοιχεία που συμπληρώνουν το παζλ του θανάτου τις 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στις 29 Ιανουαρίου 2022 αποτυπώνονται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση.

Κεντρικό πρόσωπο της πρωτοφανούς αυτής εγκληματικής ενέργειας είναι η 33χρονη μητέρα του μικρού κοριτσιού, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία πλέον διώκεται ποινικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της κόρης της και τη Δευτέρα απολογείται ενώπιον της 18ης ανακρίτριας για το αδίκημα αυτό.

Σήμερα, μάλιστα η 33χρονη οδηγήθηκε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Αμίλητη και έχοντας σκυμμένο το κεφάλι πέρασε πρώτα την πόρτα του εισαγγελικού γραφείου και κατόπιν της ανακρίτριας, από την οποία και έλαβε τη προθεσμία για να προετοιμαστεί.

Τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία – η οποία είναι περίπου δυο κούτες – αποτυπώνονται αναλυτικά στο διαβιβαστικό έγγραφο των αστυνομικών αρχών και πραγματικά συγκλονίζουν.

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου κάθε φορά που συνόδευε τη κόρη της σε δημόσιο νοσοκομείο ζητούσε πάντα ένα μονόκλινο δωμάτιο και ρώταγε αν υπάρχουν κάμερες σε αυτό δήθεν για να γνωρίζει αν μπορεί να αφήνει με ασφάλεια τα πράγματά της, χωρίς να κινδυνεύει από κλοπές.

Το παιδί, σύμφωνα με τη δικογραφία, από τον Απρίλιο του 2021 έως και την ημέρα που κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου του 2022 παρουσίασε εννέα επεισόδια, τα οποία ήταν αιφνίδια και δεν υπήρχε για αυτά κάποια ιατρική εξήγηση.

Όλα έλαβαν χώρα σε δημόσια νοσοκομεία – και όχι σε θαλάμους ΜΕΘ – και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και σε δημόσιο νοσοκομείο των Πατρών.

Αυτό όμως που συγκλονίζει είναι ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου μια ημέρα πριν καταλήξει η κόρη της είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα».

Μάλιστα, τους είχε ενημερώσει ότι γνωρίζει να χορηγεί τα φάρμακα στο παιδί μέσω γαστροστομίας!

Όπως προκύπτει από τον ογκώδη φάκελο της υπόθεσης, κανείς από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές δεν χορήγησε στο παιδί κεταμίνη. Η μητέρα ήταν συνέχεια παρούσα και κοντά στην 9χρονη.

Στις 28 Ιανουαρίου μία ημέρα πριν το παιδί πεθάνει, η μάνα είπε στους γιατρούς: «Αυτά τα επεισόδια που είδατε δεν είναι τίποτα. Το μεγάλο επεισόδιο δεν το έχει κάνει ακόμα». Εν ολίγοις, …προέβλεψε το μεγάλο επεισόδιο που θα εκδήλωνε η κόρη της και το οποίο τελικά συνέβη και την οδήγησε στον θάνατο. Τα λόγια της αυτά έκαναν αίσθηση στους γιατρούς, καθώς από τα δεδομένα που είχαν τίποτε δεν προμήνυε ένα μεγάλο επεισόδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάστηκε το σύνολο του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού τόσο του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όσο και του «Ωνασείου Νοσοκομείου», όπου είχε νοσηλευτεί επίσης η μικρή Τζωρτζίνα, μήνες πριν το θάνατό της.

Εκεί μάλιστα δεν κατεγράφη κανένα επεισόδιο επικίνδυνης ταχυκαρδίας και διαπιστώθηκε η κανονική λειτουργία του απινιδωτή που της είχε τοποθετηθεί.

Ακόμη διενεργήθηκαν εξετάσεις για τα γονίδια, εξειδικευμένος γενετικός έλεγχος και εξετάστηκαν όλα τα σύνδρομα που προκαλούν αιφνίδιο θάνατο με αρνητικό αποτέλεσμα σε όλα.

Τέλος, από στην τοξικολογική έκθεση που περιλαμβάνεται στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο θάνατος της 9χρονης επήλθε συνέπεια θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία.

Στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε κεταμίνη σε πολύ υψηλή συγκέντρωση 6,5 ml ανά ml. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να δράσει η κεταμίνη είναι από 5 ως 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment