PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Βενεζουέλα ζητούν οι ΗΠΑ


Την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν οι ΗΠΑ,προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βενεζουέλα.

Όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η Ουάσιγκτον πιέζει το 15μελές Συμβούλιο να ζητήσει επισήμως τη διεξαγωγή ελεύθερων, δίκαιων και αξιόπιστων προεδρικών εκλογών, με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, στη Βενεζουέλα, κάτι που οδήγησε τη Ρωσία να καταθέσει ένα δικό της προσχέδιο ψηφίσματος.

Είναι ασαφές προς το παρόν αν και πότε θα τεθεί σε ψηφοφορία οποιοδήποτε από αυτά τα ψηφίσματα.

Στο μεταξύ, την άποψη ότι μία συνάντηση μεταξύ του Νικολάς Μαδούρο και του Ντόναλντ Τραμπ θα συνέβαλε στο να διευθετηθεί η πολιτική κρίση στην Μπολιβαριανή Δημοκρατία εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρέασα, σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή «Democracy Now!», που μεταδίδεται διαδικτυακά, ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά στη Βόρεια Αμερική.

«Η συνάντηση του Τραμπ με τον Μαδούρο θα έδινε λύση στην κρίση της Βενεζουέλας, επειδή ο Μαδούρο είναι ο πρόεδρος της Βενεζουέλας και ο Τραμπ ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας» δήλωσε ο Αρεάσα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι επίσης έτοιμη να διεξάγει συνομιλίες με την αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας. Ταυτόχρονα, είπε ότι ένας τέτοιος διάλογος είναι «ελάχιστα πιθανός», επειδή ο Λευκός Οίκος έδωσε εντολή «στην αντιπολίτευση να μη συνδιαλέγεται με εκπροσώπους του Μαδούρο».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment