PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Περιστερίου από το ΠΑΜΕ


Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν το Σάββατο 11 Φλεβάρη το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας και της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της μαύρης συγκυβέρνησης Παπαδήμου.

Μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Περιστερίου πραγματοποίησαν το Σάββατο 11 Φλεβάρη το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας και της πανελλαδικής κινητοποίησης ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της μαύρης συγκυβέρνησης Παπαδήμου.

Εργάτες, εργάτριες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες συγκεντρωθήκαν από νωρίς στην Πλ. Αγ. Αντωνίου στο ΜΕΤΡΟ. Σφυρηλατώντας την κοινωνική τους συμμαχία, με επικεφαλής την Λαϊκή Επιτροπή και τους απεργούς των εργοστασίων μετάλλου της πόλης, που βρίσκονται σε μακροχρόνιους αγώνες για τα δεδουλευμένα τους, διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στο νέο μνημόνιο που αφανίζει τα εναπομείναντα κοινωνικά δικαιώματα και εκμηδενίζει μισθούς και συντάξεις . Με το σύνθημα ΄΄ χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά ΄΄ βροντοφώναξαν τη δυνατότητα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της να αντιστρέψουν ριζικά την κατάσταση προς όφελος τους , για να σωθεί ο λαός από τη χρεοκοπία.

Νωρίτερα στο χώρο της συγκέντρωσης απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου ο Χρήστος Μαργανέλης και κάλεσε τους Περιστεριώτες σε συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης με προοπτική την λαϊκή εξουσία, για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους . Αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που μέσα από ΄΄ κοινωνικούς διαλόγους ΄΄ οδήγησαν τον εργαζόμενο λαό στην κατάργηση των κατακτήσεων του . Κάλεσε ακόμη σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους Χαλυβουργούς , σε συνέχιση του αγώνα ενάντια στα χαράτσια , και στον αγώνα για την άμεση προστασία των ανέργων μέσα από την οργανωμένη δράση των λαϊκών επιτροπών.

Τέλος οι διαδηλωτές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Κυριακή 12 του Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια στη μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο μνημόνιο που προωθεί τρόικα , κυβέρνηση και πλουτοκρατία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment