PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Συγκέντρωση και πορεία για το Άλσος Περιστερίου


ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η Επιτροπή Κατοίκων Περιστερίου καλεί όλες και όλους, την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, σε συγκέντρωση στο Άλσος Περιστερίου στις 6:00 μ.μ. για να πορευτούν στους δρόμους του Περιστερίου. Καλούν την κάθε συλλογικότητα και κάθε έναν Περιστεριώτη/ισσά να έρθει στην συνέλευση της Δευτέρας (4/10) στο Άλσος για να προετοιμάσουν τις δράσεις και τον αγώνα τους ενάντια στην «Χαβούζα» στο Άλσος. Για να φύγουν τα σκουπίδια από το Άλσος!

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ…

Το άλσος Περιστερίου είναι χαρακτηρισμένος χώρος πρασίνου με Προεδρικό Διάταγμα του 1981 (ΦΕΚ 569). Με απόφαση των ελεγκτών της Δ/νσης Πολεοδομίας Δυτικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών της 22/1/2010 είχε αποκλειστεί κάθε άλλη χρήση του. Οι νόμοι όμως και τα διατάγματα φαίνεται πως δεν ισχύουν για όλους. Σε κάποιες περιπτώσεις οι κρατικοί μηχανισμοί αυθαιρετούν, το κέρδος και η εξαπάτηση γίνονται τα βασικότερα εργαλεία τους με αποτέλεσμα την καθημερινή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας και την υποθήκευση του δικού μας μέλλοντος και των παιδιών μας.

Όλα αυτά τα χρόνια οι δημοτικές αρχές, που «φροντίζουν» για το «καλό» των κατοίκων, μέχρι σήμερα έχουν καταπατήσει τα 80 από τα 120 στρέμματα του άλσους μετατρέποντάς τα από χώρους πρασίνου σε χώρους επενδύσεων (εκθεσιακό κέντρο, χώρος στάθμευσης, αναψυκτήριο). Χώροι απρόσιτοι και αφιλόξενοι (πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής), χώροι που εμφανίζουν μεγάλη επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία (πλυντήριο απορριμματοφόρων και τώρα κατασκευή χωματερής).

Το 2005 το Άλσος ξαναβρέθηκε στο στόχαστρο με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) της δημοτικής αρχής, που αποχαρακτήριζε 60 στρ. των «Ζουμπουλίων» από πράσινο σε οικοδομικό τετράγωνο. Με τις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις μας, αξιοποιώντας πολύμορφες δράσεις αγώνα και με επιμονή, σταθήκαμε απέναντι τους και ανατρέψαμε τα σχέδιά τους.

Το 2010 ξεπερνούν κάθε προηγούμενη παρανομία. Μέσα στο χώρο του γκαράζ, που κανονικά θα έπρεπε να είναι πράσινο, με αυθαίρετη χωροθέτηση και χωρίς καμιά πολεοδομική άδεια και περιβαλλοντική μελέτη για την επεξεργασία και τη διάθεση λυμάτων και στραγγιδίων, ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η εγκατάσταση πακτωμένου σπαστήρα μεγάλων αντικειμένων που σηματοδοτεί τη λειτουργία της χωματερής.

Συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται είναι και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, συναινώντας ή σιωπώντας. Η στάση που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει το άλσος κατακρεουργημένο, βορά στα χέρια των πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Η δημοτική αρχή με τους μηχανισμούς της συνεχίζει το καταστροφικό έργο των προκατόχων της έχοντας κληρονομήσει «εύφορο» έδαφος για την ανάπτυξη σχεδίων, που επιφέρουν κέρδη στο δήμο και προβλήματα στους κατοίκους.

Η αναγκαιότητα να αποκαλύψουμε και να ματαιώσουμε τα εγκληματικά παιχνίδια που στήνει σε βάρος μας η δημοτική αρχή, μας οδήγησε να προχωρήσουμε σε γενικές συνελεύσεις, όπου αποφασίστηκαν μια σειρά ενεργειών και δράσεων (πορεία, παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο, πορεία στο χώρο του γκαράζ, μοίρασμα κειμένων, αφισοκολλήσεις). Επιπλέον πραγματοποιείται συλλογή υπογραφών από τους κατοίκους, κατατίθενται ασφαλιστικά μέτρα, γίνονται καταγγελίες σε ΔΕΗ, Πολεοδομία, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Δασαρχείο και μια σειρά από άλλες υπηρεσίες.

Όλες οι υπηρεσίες στις οποίες κατατέθηκε η καταγγελία απάντησαν, καταδεικνύοντας την παρανομία του Δήμου, μόνο η Πολεοδομία του δήμου Περιστερίου δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια εδώ και πάνω από 2 μήνες. Η πίεση που ασκείται από τη δημοτική αρχή προς την Πολεοδομία να βάλει το θέμα κάτω από το χαλί είναι μεγάλη. Οι υπάλληλοι της πολεοδομίας σηκώνουν τους ώμους δείχνοντάς μας την πόρτα του αντιδημάρχου και πολιτικού προϊσταμένου της Πολεοδομίας κ. Λύκου, ο οποίος έχει την πολιτική ευθύνη για την άρνηση αυτοψίας στο χώρο της παράνομης χωματερής.

Παράλληλα η δημοτική αρχή απαντά με προπηλακισμούς, μπράβους, απειλές και χυδαίο υβρεολόγιο στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 27/7 στο χώρο του γκαράζ.

Στη μαζική αφισοκόλληση (16/9) σχετικά με το έγκλημα που συντελείται στο Άλσος, καθώς και Σωματείων για τις απολύσεις εργαζομένων στα «Ελληνικά Γράμματα», η Δημοτική Αρχή μαζί με το μηχανισμό καταστολής της, ξαναχτύπησε απειλώντας τους αφισοκολλητές, επανέλαβε το χυδαίο υβρεολόγιο και προσπάθησε να τρομοκρατήσει με την απειλή της αστυνομίας,
με πρόσχημα ότι η αφίσα είναι «παράνομη» και ρυπαίνει.

Παράνομα και ρυπογόνα είναι τα έργα που υλοποιούνται σε χώρους που θα έπρεπε να είναι πράσινο. Παράνομες και ρυπογόνες είναι οι απολύσεις, η αλαζονεία της εξουσίας, η απαγόρευση της πολιτικής αφίσας και της ελεύθερης διακίνησης ιδεών, η απειλή της δημόσιας υγείας και η θυσία των δημόσιων χώρων στο βωμό του κέρδους.

Όσο τους ξεσκεπάζουμε χάνουν την ψυχραιμία τους. Η δημοκρατία την οποία επικαλούνται, εκφράζεται μέσα από τραμπουκισμούς, απαξίωση για τις ζωές μας, φιμώνοντας και καταστέλλοντας οποιαδήποτε αντίθετη φωνή προσπαθήσει να ακουστεί στο Περιστέρι.

Γιατί άραγε η δημοτική αρχή επιμένει τόσο πολύ στην παράνομη κατασκευή της χωματερής;

Μήπως τα κέρδη που θα αποκομίσει και από την ίδια την κατασκευή του έργου, αλλά ακόμη περισσότερο από τη λειτουργία του, συμπράττοντας με ιδιώτες αλλά και με γειτονικούς δήμους, κάνει τη δημοτική αρχή αδιάλλακτη απέναντι σε οποιοδήποτε κόστος της υγείας και της ζωής μας; Το ίδιο και περισσότερο αδιάλλακτοι δηλώνουμε όλοι εμείς, που αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στη ζωή και δε θα επιτρέψουμε να αναπνέουμε την μπόχα των σκουπιδιών του κέρδους τους.

Έχουμε δικαίωμα λόγου και δράσης σε αυτήν την πόλη και δε θα επιτρέψουμε να μας το στερήσει κανένας. Η ιστορία έχει δείξει πως όταν θέλουμε, μπορούμε να καταφέρουμε το αδύνατο. Αυτοί υπερασπίζονται τα συμφέροντα τους.

Εμείς αγωνιζόμαστε για την υγεία, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας. Θα μας βρίσκουνε συνέχεια μπροστά τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εξαρτήσεις

Peristeri News

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Leave a Comment