Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό στη Σάμο

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα στο λιμάνι του Μαλαγαρίου Σάμου καλεί ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, σήμερα στις 16:00, με αφορμή την παρουσία δυο αρματαγωγών πλοίων στο λιμάνι του νησιού.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των προέδρων των κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου κάνει λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο θέμα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος. Καλεί, δε, σε συγκέντρωση γιατί η κυβέρνηση «παρά την εξαγγελία της ότι θα μεταφέρει ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μέχρι στιγμής κανένας από τους διαμένοντες πέριξ του ΚΥΤ δεν έχει μεταφερθεί».

Με την ανακοίνωση ο δήμος ζητάει «εδώ και τώρα την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αυτά, όπως επίσης και τη μεταφορά αυτών στην ενδοχώρα, καθώς και όλων των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε δομές που να τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου».

Εν τω μεταξύ, έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με τους δημάρχους των νησιών, που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης. Η σύσκεψη πραγματοποιείται με αφορμή αυριανή συνάντηση για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα με υπουργούς, στην οποία έχουν κληθεί ο περιφερειάρχης και βουλευτές της Ν.Δ του Βορείου Αιγαίου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χειροπέδες σε 33χρονο για κοκαΐνη, πιστόλι και πλαστά ευρώ

Peristerinews.gr Newsroom

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο το Σαββατοκύριακο, κλειστοί κεντρικοί δρόμοι

Peristerinews.gr Newsroom

Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε επιχείρηση εστίασης στο Περιστέρι

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment