PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βάση της Σούδας



Την αντίθεσή τους στην παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη Σούδα εξέφρασαν σήμερα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης καθώς και εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από την αμερικανική βάση της Σούδας, στο χωριό Μουζουράς.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και μετά την πραγματοποίηση πορείας στους κεντρικούς δρόμους και το παλιό λιμάνι των Χανίων, κατευθύνθηκαν προς τη στρατιωτική βάση.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, τοποθέτησαν για συμβολικούς λόγους συρματόπλεγμα κοντά στην είσοδο της βάσης, έκαψαν μία σημαία του ΝΑΤΟ και μία των Ηνωμένων Πολιτειών, και έγραψαν συνθήματα κατά των ξένων βάσεων.

Σε ψήφισμά τους, αξίωσαν το κλείσιμο των βάσεων στη Σούδα και την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους στρατιωτικούς σχηματισμούς του ΝΑΤΟ.

«Φορείς και νεολαία από όλη την Κρήτη στέλνομε σήμερα μήνυμα κατά της παρουσίας των ξένων βάσεων στο νησί αλλά και κατά της δημιουργίας και άλλων βάσεων στο ελληνικό έδαφος», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντιχάκης, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα

Peristeri News

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Leave a Comment