Κοινωνία

Σύγχυση με το ποια καταστήματα θα ανοίξουν αύριο Κυριακή

Σύγχυση επικρατεί για το αν αύριο Κυριακή 8/5/2016 τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν ή όχι.

Την ώρα που η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) καλεί σε απεργία τον εμπορικό κόσμο τα πολυκατάστηματα, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα σουπερμάρκετ θα ανοίξουν όπως ήταν προγραμματισμένο.

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά μέσα σε τρεις μήνες οι μικρομεσαίοι έμποροι και οι επαγγελματοβιοτέχνες αποφάσισαν να κατεβάσουν τα «ρολά» των επιχειρήσεών τους. Χθες η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή 8 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά αύριο Κυριακή τα καταστήματα είναι ανοιχτά, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Μαΐου.

Τα μεγάλα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί εως τις 8 το απόγευμα ενώ τα σούπερ μάρκετ από τις 11 το πρωί εως τις 6 το απόγευμα.

Κλείσιμο λόγω ασφαλιστικού

Η απόφαση για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων ελήφθη ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει εσπευσμένα στην ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ καλούν, επίσης, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να πάρουν μέρος στο γενικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Πρέπει η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση, δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου “λερναίας ύδρας”, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία. Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση ΕΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ. Οι δύο συνομοσπονδίες είχαν προχωρήσει σε ανάλογη κινητοποίηση στις 4 Φεβρουαρίου 2016.

Related posts

Τη Δευτέρα και όχι την Κυριακή θα κλείσουν οι τρεις σταθμοί του μετρό

Peristeri News

Την 1η Οκτωβρίου ξεκινούν τα ραντεβού για τον προσωπικό γιατρό

Peristeri News

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα

Peristeri News

Leave a Comment